Holyfield porazil Rahmana a půjde na titul

Atlantic City - Devětatřicetiletý americký boxer Evander Holyfield bude bojovat o pátý titul profesionálního mistra světa v těžké váze. Rozhodl o tom zápas v Atlantic City, v němž porazil krajana Hasima Rahmana a zajistil si právo vyzvat k vítěze zápasu mezi úřadujícím šampionem Lennoxem Lewisem z Británie a dalším Američanem Mikem Tysonem. Ten se uskuteční příští sobotu v Memphisu.

Zápas Holyfielda s Rahmanem vypsaný na dvanáct kol skončil už v osmém kole po minutě a 40 vteřinách. Boxeři se předtím ve čtvrtém kole srazili hlavami, Rahmanovi se nad levým okem udělala ošklivá krevní podlitina a rozhodčí proto souboj ukončil. Bodoví sudí, kteří hodnotili jen sedm kol, přisoudili vítězství Holyfieldovi.

"V boxu se občas takové věci stávají. Není důvod být kvůli tomu zklamaný, zvlášť když to pro mě dobře dopadlo," řekl Holyfield. "Rozhodčí udělal správně. Něco takového jsem nikdy neviděl, snažil jsem se nevšímat si toho," komentoval soupeřovo zranění.
 
I Rahman se pohledu na svůj obličej vyděsil. "Musí mít v hladě ocelovou desku. Nikdy jsem neviděl, aby někdo nadělal takovou škodu jedním úderem. Měl jsem se na hlavičky lépe připravit," řekl se smutným úsměvem boxer, který prohrál druhý zápas za sebou. Loni v listopadu ztratil titul v odvetě s Lewisem.

"Cítím se skvěle, rozdal jsem mu několik slušných ran," kasal se Holyfield po svém 38. vítězství v profiringu. Za utkání dostal pět milionů dolarů, Rahman inkasoval dva miliony. Holyfield může vyzvat k boji o titul rovněž vítěze jiného zápasu mezi Johnem Ruizem a Kirkem Johnsonem, ale nejraději by boxoval s Tysonem.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž

Témata: Box