hokejbal, Ústí - Sudoměřice

hokejbal, Ústí - Sudoměřice - Finále Ústí - Sudoměřice. Vítězná trefa Nováka.

Hokejbalisté Ústí dostanou prsteny za titul

Prsteny pro vítěze extraligy převezmou po vzoru hokejové NHL na sobotní Hvězdné hokejbalové show v Praze hráči Ústí nad Labem. Severočeská Elba ve finále porazila Sudoměřice a po roční přestávce usedla na český trůn. Titul získala v historii české nejvyšší hokejbalové soutěže už posedmé.

Předehru slavnostnímu večeru, na kterém bude vyhlášen Hokejbalista roku, obstarají v sobotu 3. června na stadionu pražské Slavie exhibiční duely.

V utkání Západ - Východ se od 14 hodin utkají extraligové výběry, v 16.30 nastoupí na plochu fotbaloví internacionálové a hokejisté Slavie a Sparty.

Večerem, který začíná v 19 hodin, pak budou provázet Tomáš Lörincz a Pavel Čapek.

Na pódiu postupně převezmou ceny nejlepší týmy uplynulé sezony extraligy i národních lig a nejlepší jednotlivci (brankáři, nahrávači, střelci, produktivita, rozhodčí).

Titul patří Ústí nad Labem právem. Vyhrálo základní část, ve čtvrtfinále smetlo Kovo Praha. Tým se zapotil až v semifinálové sérii s úřadujícím mistrem z Plzně.

Elba prohrávala 1:2 na zápasy, byla krůček od vyřazení. "Čtvrtý zápas v Plzni, to byl nejkritičtější moment v play-off," uznal zpětně trenér Ústí nad Labem Leoš Rak.

Mužstvo se semklo a sérii ještě otočilo. Ve finále proti Sudoměřicím už mělo navrch, soupeře zdolala 3:1 na zápasy. Na Sudoměřice tak stejně jako před rokem zbyly stříbrné medaile.

"Škoda, chtěli jsme získat zlato. Ale Plzeň i Ústí byli ve finále o ten krůček lepší," uznal i obránce Petr Věchet, opora týmu z Hodonínska.
 
Ústí nad Labem prožívá satisfakci za loňskou sezonu. I v té bylo velkým favoritem na titul, ale už ve čtvrtfinále je nachytal Hradec Králové.

"Všechno špatné je k něčemu dobré, to se letos projevilo. Poučili jsme se, v play-off nepodcenili vůbec nic. Je to týmový úspěch," svěřil se trenér Rak. Bronzová příčka patří Letohradu.
 
Sobotní Hvězdná hokejbalová show bude tečkou za letošní sezonou.

Finálová série:
Elba Ústí nad Labem - SK Sudoměřice 3:1 (2:1, 2:1, 1:2 ss, 4:1).


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž