Hokejbalisté Plzně jsou druzí v Evropě

Rosenheim/Plzeň - Rozložení sil v hokejbalové Evropě se nemění. Turnaj nejlepších klubů starého kontinentu, který se o víkendu konal v německém Rosenheimu, měl totožné výsledky jako ten loňský. Tým HBC Škoda Plzeň na něm obhájil stříbrnou pozici za Bratislavou. Základní skupinou projeli Západočeši jako parní válec. Smetli reprezentační výběr Bermud i pořádající Rosenheim. Sedm branek nadělili ve čtvrtfinále také švýcarskému Grenchenu. Přešli i přes Mladou Boleslav a až ve finále je zastavili hokejbalisté Bratislavy.

Reprízou nedávného finále extraligy byl semifinálový duel s Mladou Boleslaví. Plzeň jej vyhrála o jedinou branku a konečně zahnala černou můru. Středočeský tým totiž neporazila v posledních dvanácti vzájemných zápasech.

"V úvodu nás podržel brankář Hipman. Po většinu času jsme ale byli lepším týmem. Rozhodující branku dal Balíček čtyři minuty před koncem," řekl plzeňský trenér Josef Kadaně.

Jeho tým zastavil až ve finále obhájce prvenství z Bratislavy. "Celý turnaj vycházeli ze zabezpečené obrany. Na nás ale vyrukovali s ofenzivní hrou a taktika jim vyšla," přiznal Kadaně. První branku dostali Plzeňští v oslabení, další dvě po chybách obrany. Až v závěru snížil při power-play Vágner.

Výsledky - základní skupina: HBC Škoda Plzeň - Bermudy 7:0, Plzeň - Rosenheim (Německo) 7:1, čtvrtfinále: Plzeň - Grenchen (Švýcarsko) 7:0, semifinále: Plzeň - Mladá Boleslav 3:2 (Zeman, Kormunda, Balíček). Finále: Bratislava (Slovensko) - Plzeň 4:1 (Vágner).

Konečné pořadí: 1. Bratislava, 2. Plzeň, 3. Mladá Boleslav.

Sestava HBC Škoda: Hipman, Kubeš - M. Kadaně, Procházka, J. Kadaně, Zeman, Vavřička, Balíček - Kormunda, Štulc, Koza, Juráček, Rubner, Pejřimovský, Kůrka, Kejř, Beránek, Vágner.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž