Hokejibalisté Hradce slaví výhru v Českém poháru

Hokejibalisté Hradce slaví výhru v Českém poháru | foto: iDNES.cz

Hokejbalisté Hradce Králové získali Český pohár, přišli však o trenéra Mašika

Hokejbalisté Hradce Králové obhájili loňské vítězství a potřetí získali Český pohár. Ve finálovém turnaji zdolali i letošního extraligového mistra z Kladna a v závěru si poradili také se silnou Plzní.

Hradec Králové dokázal využít výhodu domácího prostředí a v závěrečném turnaji nejlepších čtyř týmů nezaváhal. Přitom v semifinále na Východočechy čekal nejtěžší možný soupeř - čerstvý domácí šampion - Kladno.

Tuto překážku hradečtí hokejbalisté zdolali i bez trenéra Jiřího Mašíka, který tým po úspěšném vystoupení na Evropském poháru překvapivě opustil a zamířil do sousedních Pardubic - nováčka příštího ročníku extraligy.

Ve druhém semifinále se střetla Plzeň s Karvinou. Favorit ze západu Čech přijel ve výrazně oslabené sestavě a soupeř toho využil. Dvě třetiny měl navrch, Plzeňští vzali Karviné naděje na finále až mohutným finišem.

V nedělním dopoledni se odehrál nejprve souboj o třetí místo. Kladno se ujalo tříbrankového vedení, přesto to na vítězství v normální hrací době nestačilo. Přitom ještě necelou minutu před koncem vedli extraligoví mistři 3:1.

Hokejbalisté Karviné dokázali během 38 vteřin vstřelit dvě branky a vynutit si prodloužení. Již do deseti vteřinách však přišel pro nabuzené Severomoravany šok. Kladenský Trčka nekompromisně proměnil nabídnutou šanci a posunul tak své mužstvo na celkovou třetí pozici.

Finále mělo pro Hradec Králové ještě lepší průběh a také konečný výsledek než souboj s Kladnem. Plzeň dvě třetiny byla domácím vyrovnaným soupeřem, přesto prohrávala o dvě branky.

Pojistkou vítězství hradeckých hokejbalistů byla dvojnásobně proměněná pětiminutová přesilovka. V utkání se blýskl hat-trickem Jan Bacovský. Tentýž hráč dokázal navíc překonat dvakrát i kladenského Procházku.

Výsledky finálového turnaje Českého poháru

Semifinále
HBC Autosklo H.A.K. H.Králové - HBC ALPIQ Kladno 5:2 (Branky: 8. a 17. Bacovský, 21. R. Mašík, 30. Tesař, 33. Hrabica - 10. Sýkora, 32. Tyburec. Třetiny: 1:1,3:0,1:0)

HbK INTEVO Karviná - HBC Škoda Plzeň 4:7 (Branky: 5. Blatoň, 8. Wróbel, 18. KUbica, 36. Blatoň - 20. M. Kadaně, 30. Kavalír, 33. O. Kejř, 34. Pospíšil, 39. Beránek, 41. O. Kejř, 43. Komanec. Třetiny:2:0,1:2,1:5)

O 3. místo
HBC ALPIQ Kladno - HbK INTEVO Karviná 4:3 prodl. (Branky: 19. T. Rejthar, 22. Tyburec, 25. Trčka, 46. Trčka - 33. Rosůlek, 45. Blatoň, 45. Rosůlek. Třetiny: 0:0,3:0,0:3)

Finále
HBC Autosklo H.A.K. H.Králové - HBC Škoda Plzeň 6:0 (Branky: 15. Bacovský, 19. Filip, 34. Bacovský, 38. Kubeš, 41. Bacovský, 42. Kamaryt. Třetiny: 1:0,1:0,4:0)



Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž