Ani tato branka Martina Kručka Kertu na úspěch v Plzni nestačila

Ani tato branka Martina Kručka Kertu na úspěch v Plzni nestačila | foto: Milan Podpera, iDNES.cz

Hokejbalisté pražského Kertu neměli patrony. Zastaví je Hradec znovu?

  • 0
Bezzubí a neškodní. Tak působili loňští finalisté hokejbalové extraligy z Kert Parku Praha už minulý týden doma. Na místě, kde se mohli opřít o znalost prostředí i zúžené prostory, které se už jen tak nevidí.

"Dobře jsme se na ně připravili, domácí v podstatě vůbec neměli patrony. A navrch jim všechno pochytal Honza Šimara," vyjmenoval kouč Hradce Králové Jaroslav Pavlík důvody, proč si jeho mužstvo přivezlo na východ Čech pohodlné vedení 2:0 ve čtvrtfinálové sérii.

Mladé hradecké pušky se konečně proti mistrům loňské základní části naučily hrát, osvojily si styl soupeře a použily proti němu. Hlavně v prvních třetinách obou pražských zápasů.

Kert se totiž snaží nastoupit a tvrdě udeřit. Jenže tentokrát se jeho útoky rozbíjely o červenožlutou zeď. "A věřím, že doma budeme ještě o dvacet až třicet procent silnější. Už jen z toho důvodu, že u nás je větší hřiště, na kterém to umíme," dodal Pavlík.

Hradec má tento víkend dva mečboly na to, aby sérii rozhodl ve svůj prospěch, do Prahy už se nevracel na případný pátý zápas a ušetřil síly na semifinále. Za touto lákavou vizí se požene v sobotu od 15 hodin ve třetím duelu série.

"Můžeme to zvládnout. Už proto, že trenér Kurfürst na nás už nemá co vymyslet," soudí Pavlík o taktice svého proslulého protějšku.

Po roce by se Hradec znovu mohl objevit v semifinále. Teď je na něm, jak rychle dokončí senzační "popravu" Pražanů.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž