Pardubický brankář David Stárek se stal nejužitečnějším hráčem play-off...

Pardubický brankář David Stárek se stal nejužitečnějším hráčem play-off hokejbalové extraligy. | foto: Radek Kalhous, MAFRA

Zůstali hladoví. Hokejbalisté Pardubic jsou v poločase extraligy druzí

  • 0
Takhle nějak by to mělo vypadat. Na jaře sice pardubičtí hokejbalisté poprvé v historii získali extraligový titul, ale hlad po úspěších je neopustil. Nejenže nedávno dobyli Československý superpohár na úkor slovenského Martina; v domácí soutěži jim po podzimní části patří druhá příčka, což je skvělá výchozí pozice pro jaro, kdy se definitivně rozhodne o nasazení týmů do play-off.

Podtrhli ji víkendovým vítězstvím nad Rakovníkem, který rozložili na prvočinitele (8:1).

„Když vezmu umístění v tabulce a body, jsem celkem spokojený,“ uvedl pro web Pardubic jejich trenér Jiří Mašík. „Držíme druhé místo a průměr dvou bodů na utkání, což jsme si dali jako cíl,“ doplnil.

Výhrady má k herním výpadkům. „Ale jsem přesvědčený, že je to způsobené velkou marodkou a nedostatečnou konkurencí na jednotlivé posty. Skoro celou podzimní část jsme točili jen 6 obránců a cca 10 útočníků,“ přemítal Mašík.

Letohradu premiérová výhra 3:2 na nájezdy v Plzni pojistila průběžné sedmé místo. „Teď si odpočineme a v lednu musíme začít makat, abychom na jaře opět neprohospodařili naše postavení v soutěži,“ sdělil oddílovým stránkám útočník Ondřej Lux.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž