Házenkáře čeká bitva o český titul

K a r v i n á, F r ý d e k - Nejvyšší soutěž házenkářů vrcholí. Už o tomto víkendu začíná nový a zkrácený model play off. Startuje se rovnou semifinálem. V něm se o český titul utkají Karviná se Zubřím a Frýdek-Místek s Duklou Praha. Pohár z minulé sezony obhajuje Karviná, ovšem Radegast Frýdek-Místek, který dvakrát po sobě skončil druhý, chce letos konečně vyhrát.

Karviná - Zubří
Házenkáři Karviné vyhráli dlouhodobou část a obhajují titul. Se Zubřím navíc mají v téhle sezoně kladnou bilanci, takže jsou v roli favorita. V závěru soutěže ovšem měli problémy s rozsáhlou marodkou. Nehráli David Juříček, Tomáš Heinz, Pavol Polakovič a Roman Farář. "Lehce už trénujeme všichni, ale Tomáš na play off ještě určitě nebude," řekl karvinský pivot David Juříček. Připomněl, že pohárový systém play off může být zrádný. "Pořád se musí hrát naplno, věřím, že přes Zubří postoupíme."

Frýdek-Místek - Dukla
Obě mužstva se potkala v posledním kole základní části a Frýdecko-Místečtí vyhráli přesvědčivě 35:28. "V semifinále se máme na co těšit," uvedl trenér Dukly Jiří Liška. "Domácí byli o třídu lepší a dobře si nás připravili." Trenér Frýdku-Místku Rastislav Trtík však ví, že play off je nevyzpytatelné. "Zůstáváme při zemi. Vždyť v bojích o titul se potkávají elitní mužstva," upozorňuje Trtík. Oba týmy mají několik zraněných hráčů a trenéři věří, že se nepřidají další. "Citelně nám chybí dlouhodobí marodi Rostislav Baďura, Pavel Štefan i Martin Vaško," lituje trenér Trtík. "Doufám, že se k nim nepřidá Tomáš Sklenák, který má naražené koleno, a navíc na něj leze nějaká chřipka. Při takovém vytížení a rychlém tempu se zranění může přihodit komukoliv dalšímu," obává se Trtík.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž