V Havlíčkově Brodě panuje díky bouřlivým fanouškům výborná atmosféra.

V Havlíčkově Brodě panuje díky bouřlivým fanouškům výborná atmosféra. | foto: Tomáš Blažek, MAFRA

Havlíčkobrodští stolní tenisté vyhlížejí zlatý hattrick

  • 1
Na jedné straně dva bývalí hráči Havlíčkova Brodu, slovenský reprezentant čínského původu Bai He a jeho krajan Kristian Kobes. Na druhé straně bývalý hráč El Niňa Tomáš Tregler. Tahle finálová série extraligy stolního tenisu nebude mít o atraktivní příběhy nouzi.

Ve hře o mistrovský titul zbyli ti nejlepší: vítěz základní části, celek STEN marketing HB Ostrov, vyzve druhý celek dlouhodobé soutěže nejvyšší domácí soutěže SF SKK El Niňo Praha EHW.

V pozici favorita do finálové série extraligy mužů, hrané na tři vítězství, ve středu ve čtvrtek v domácím prostředí vstoupí tým z Vysočiny. A to zdaleka nejen proto, že bude útočit na „zlatý hattrick“ - třetí mistrovský titul v řadě.

„Respektujeme sílu soupeře. STEN marketing s Japoncem Morizonem je pochopitelně favoritem na titul,“ zmiňuje na oficiálních stránkách České asociace stolního tenisu trenér El Niňa Josef Plechatý aktuálně 34. nejlepšího hráče světového žebříčku v barvách brodského celku, Japonce Masataku Morizona. „Ale všechno se nakonec stejně musí uhrát na stole. Budeme se snažit favorita co nejvíce potrápit,“ vzkazuje Plechatý.

STEN marketing a El Niňo se v aktuálním ročníku střetli už třikrát: v základní části extraligy Brod venku zvítězil 4:2, v domácím prostředí Kulturního domu Ostrov pak remizovali 3:3. Ve finále Českého poháru svěřenci kouče Tomáše Demka zvítězili 5:1.

„Věřím v sílu našeho hráčského kádru, který by měl finálovou sérii zvládnout,“ uvedl Demek pro ping-pong.cz. „Chceme vyhrát titul potřetí za sebou. V žádném případě ale nesmíme El Niňo podcenit.“

Poprvé v sezoně na Pražany STEN marketing vyrukuje i s Morizonem, který včera absolvoval společný trénink - po dlouhém přeletu z Japonska s mezipřistáním v Moskvě. „S Morizonem v sestavě věřím, že na zlatý hattrick dosáhneme,“ je přesvědčen Demek. „Už kvůli našim fanouškům, kteří nás opět poženou za vítězstvím.“


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž