Monika Míčková

Monika Míčková | foto: MAFRA

Moderní gymnastka Míčková bude startovat v olympijské kvalifikaci

  • 0
Moderní gymnastka Monika Míčková si vybojovala start v dodatečné olympijské kvalifikaci, která se uskuteční 21. a 22. dubna v Riu de Janeiro. O její nominaci rozhodl interní souboj s Annou Šebkovou na třech mezinárodních závodech před zahraničními rozhodčími.

„Míčková si v celkovém součtu vedla lépe. Výsledek byl ale dost těsný,“ řekla ČTK předsedkyně Českého svazu moderní gymnastiky Blanka Mlejnková.

Zatím se na olympiádu do Ria přímo kvalifikovalo na základě výsledků posledního mistrovství světa 15 závodnic a reprezentantka pořádající Brazílie. Z dodatečné kvalifikace po redukci pořadí postoupí dalších osm gymnastek.

Za každý stát může startovat jedna závodnice s výjimkou Ruska a Běloruska. Obě tyto země mají na základě výsledků posledního mistrovství světa možnost nominovat dvě gymnastky.

„Pokud nebude Míčková chybovat, tak má naději postoupit na olympiádu. Minulý víkend ve Světovém poháru v Lisabonu odvedla solidní výkon bez výraznějšího zaváhání,“ dodala Mlejnková.

Míčková a Šebková dnes odletěly na soutěž Grand Prix, která se uskuteční o víkendu ve francouzském Thiais. Poprvé v nové sezoně se tam na mezinárodní scéně představí rovněž české gymnastky ve společné skladbě.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž