Hokejbalista Jaroslav Pavlík (vlevo) z Hradce Králové se tlačí k letohradské brance.

Hokejbalista Jaroslav Pavlík (vlevo) z Hradce Králové se tlačí k letohradské brance. | foto: Ondřej Littera, MAFRA

Poslední Letohrad zdolal hokejbalové Ústí, Pardubice uspěly v Karviné

  • 0
Základní úkol, porazit v duelu celků ze spodních pozic tabulky Ústí nad Labem, se hokejbalistům Letohradu povedlo splnit. Jenže až po nájezdech (4:3); Letohrad tím pádem získal dva body místo zamýšlených tří a Ústí připadl jeden. Tým z podhůří Orlických hor tak umazal ztrátu v tabulce jen nepatrně.

"Vzhledem k tomu, že jsme 1:3 prohrávali, zaplaťpánbůh za ty dva body," uvedl trenér Letohradu Kamil Mlejnek s tím, že jeho mužstvo jako již letos tradičně znovu srážela nepřesná koncovka.

"V první třetině jsme měli dvě vyložené šance a nedali. Ústí pak využilo dvě přesilovky a uteklo nám. Pak jsme však ukázali sílu, když jsme vyrovnali," popisoval. Nájezdy prý Letohrad trénuje často - nyní byl za to odměněn.

Podle Mlejnka do týmu dobře zapadla posila Svatopluk Kvaizar. "Na extraligu pořád má, umí podržet balonek a má dobrý přehled," pochvaloval si kouč Letohradu.

To pardubičtí hokejbalisté jenom potvrdili skvostnou formu, která je na podzim provází. Vítězství v Karviné v poměru 3:1 bylo už jejich osmým v tomto soutěžním ročníku. Výraznou měrou se o ně zasloužil kapitán týmu Petr Filip, jenž zvládl z pozice beka obrátit po první brance domácích skóre na stranu Pardubic čistým hattrickem. Dvakrát se přitom prosadil v početní výhodě.

Roman Krejčí, který Filipovi nahrával na druhý gól, pro web hokejbal. cz poznamenal, že pardubickému týmu příliš nesvědčil povrch karvinského hřiště.

"Nedovolil nám hrát naši kombinační hru," uvedl Krejčí. "Karviná dala první branku, ale dál jsme hráli aktivně a snažili se nepolevovat. Zjednodušili jsme hru a dali jsme po tlaku ve třetí části, kdy jsme Karvinou nepustili k míčku, tři góly," dodal hokejbalista.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž