Radost futsalistů Vysokého Mýta

Radost futsalistů Vysokého Mýta | foto: Radek Kalhous, MAFRA

Futsalisté Vysokého Mýta válí dál. Máme i dost štěstí, přiznává Šabata

  • 0
Do konce chybělo deset minut. Futsalisté hostujícího Tanga Brno chvíli předtím snížili na hřišti vysokomýtského Nejzbachu zásluhou reprezentanta Michala Beleje na 1:3. Domácí útočník Martin Šabata si převzal míč od spoluhráče Pavla Formánka a technickým pokusem zvýšil na 4:1, čímž zlomil odpor Tanga, jež si nakonec odvezlo porážku 2:7.

„Gól byl rozhodující, protože pak už nám do brány spadlo úplně všechno,“ říká osmadvacetiletý Šabata.

Podívaná přinesla kromě pěkných akcí i vyloučení na obou stranách či bitku v hledišti. Čím si zvýšené emoce vysvětlujete?
Bylo tam pár sporných zákroků. Navíc hned na začátku nám rozhodčí poslal na tribunu asistenta trenéra. Začalo to být vypjaté, k čemuž bohužel přispěli i diváci, kteří na hřiště lili pivo a byli dost sprostí.

Zvláště ve druhé půli byl téměř každý faul oceněn žlutou kartou. Hrálo se až tak ostře, nebo měli sudí přísný metr?
Tady v Mýtě se hraje vždycky tvrdě. Ale spíše to souvisí se změnou pravidel, kdy jsou povolené skluzy. Z toho pak pramení hodně žlutých karet, jelikož do skluzu jde každý. Ale když už prohrávali o více gólů, tak to kluci z Tanga myslím i trochu neunášeli.

Zdálo se, že vaši trefu už Tango nerozdýchalo. Byl to rozhodující moment?
Ano, jelikož náskok dvou gólů neznamenal nic. Navíc hráli power-play, kterou měli dobře sehranou. Pak už nám tam spadlo vše.

Zakončil jste svůj průnik mazácky lobem. Věděl jste o nabíhajícím spoluhráči, nebo jste chtěl cíleně zakončovat?
Nahrával jsem (smích). Akorát, že se mi balon svezl po nártu a pak se snesl do brány.

Kromě sedmi gólů jste nastřelili stejný počet tyčí. Šance ale přicházely na obou stranách, přičemž dění se přelévalo nahoru dolů. Svědčí vám takový styl?
Máme taktiku hrát rovnou dopředu. Moc nekombinovat a hrát dlouhé míče. Vpředu buď vystřelíme a máme roh nebo aut.

Posunuli jste se na sedmé místo. Byla to vaše čtvrtá domácí výhra v řadě, navíc při celkovém skóre 23:6. Vy jste díky formě z posledních kol nejlepším střelcem týmu. Co vzestup způsobilo ?
Nastartovala nás výhra 7:1 s Třincem. Doma se nám zkrátka hraje lépe. Máme i dost štěstí. S Tangem jsme navíc letos hráli v poháru a dohromady už potřetí, takže jsme věděli, co budou hrát.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž