Útočníkovi Matěji Slováčkovi (v bílém) se ve snaze získat balon vrhnul pod nohy...

Útočníkovi Matěji Slováčkovi (v bílém) se ve snaze získat balon vrhnul pod nohy brankář Litoměřic Johan Vavrek. | foto: Ivana Hošková

Chrudimští futsalisté mají v semifinálové sérii s Litoměřicemi mečbol

  • 0
Nadále stoprocentní. Futsalisté Era-Packu Chrudim po čtvrtfinálovém vyřazení Brna i v semifinále s Litoměřicemi potvrzují roli favorita a ani omylem nechtějí sejít z cesty pro titul. Po prvních dvou utkáních vedou 2:0 na zápasy. V sobotu 7. dubna budou mít na domácí půdě možnost rozhodnout.

„Vůbec si nepřipouštíme, že bychom neuspěli. Naším jasným cílem je zisk titulu a jdeme si za tím. V sobotu chceme postoupit do finále!“ vyhlašuje sebevědomě útočník Chrudimi Matěj Slováček.

Byť Era-Pack vyhrál obě dosavadní střetnutí, stojí před ním velmi vyrovnaný soupeř. Například hned první duel s Litoměřicemi skončil sice výhrou 5:4, ale až po penaltách.

„Věděli jsme, že půjde o vyrovnané zápasy. Litoměřice mají velmi kvalitní tým a bylo to hodně těžké. Nepodařilo se nám proměnit nějaké šance a nakonec utkání dospělo právě až do penalt,“ rekapituloval Slováček.

Podobné závěry zápasů nejsou v Chrudimi k vidění příliš často, ale ani po těsném výsledku si nikdo v kabině domácích nestěžoval.

„Odehráli jsme dobrý zápas, měli jsme však špatnou koncovku. Probrali jsme si, kde jsme udělali chyby, a do druhého klání jsme šli poučeni ,“ přiblížil sedmadvacetiletý útočník.

Bitvu číslo dva už si jeho tým pohlídal o něco lépe. Na hřišti Litoměřic zvítězil 4:2. V čem Slováček viděl největší rozdíl oproti úvodnímu zápasu?

„V prvním utkání jsme dostali zbytečné góly při power play. Jak naší, tak litoměřické. Ve druhém duelu jsme si to už pohlídali a bylo to klidnější,“ porovnal.

Mečbol Chrudimi ve druhém zápase hattrickem vystřelil kapitán Lukáš Rešetár.

„Napravili jsme všechny nedostatky a odehráli jsme kvalitní utkání. Výhru jsme si zasloužili,“ zhodnotil druhý zápas trenér Chrudimi Felipe Conde. Zároveň ovšem doplnil: „Víme o kvalitě hráčů soupeře a o tom, že nic není rozhodnuto, ale každý bod série je cenný a může být rozhodující.“

Chrudimští prošli letošní základní částí až na dvě remízy (2:2 s Plzní a právě Litoměřicemi) jako nůž máslem, teď proti nim však stojí opravdu velmi kvalitní protivník.

Era-Pack sice může ve třetím utkání série rozhodnout a postoupit do finále, ale klidně také prohrát. Hráči Chrudimi se však ničeho takového neobávají.

„Přesně kvůli takovým chvílím trénujeme celý rok. Na ten závěr sezony a pořádné zápasy s vyrovnanými soupeři se vždy moc těšíme,“ hovoří za kabinu Slováček, jenž v play off prozatím zaznamenal tři góly.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž