ŠANCE. Chrudimský Brazilec Felipe se v pádu snaží neúspěšně dorazit míč do opuštěné branky pražského Benaga. | foto: Michal Klíma, MAFRA

O výhře Chrudimi nebylo pochyb. Ale Benago mělo až moc prostoru

  • 0
Pryč jsou, zdá se, doby, kdy si brankáři chrudimského Era-Packu mohli u tyče klidně oloupat banán, jelikož se před nimi pětadevadesát procent času nic nedělo. Nynější jednička Chrudimi Jakub Žďánský si pomalu zvyká na to, že se i při ligovém zápase zapotí. Dříve přitom mívali chrudimští gólmani práci jenom při pohárových duelech UEFA Futsal Cupu.

Pod španělským trenérem Danielem hraje Chrudim zkrátka jinak. Nestřílí už mraky gólů, její kanonýři neokupují čelo střeleckých tabulek. A i když Východočeši i nadále vítězí přesvědčivě, jejich brankář je mnohem častěji v permanenci.

V úvodním semifinále proti pražskému Benagu (5:2) se Žďánský -stejně jako v posledním čtvrtfinále proti Slavii - musel několikrát svými zákroky vytáhnout.

"Něco na mě šlo, ale od toho tam jsem, aby mě balon sem tam trefil. Je to o štěstí, musíte vyběhnout, zmenšit úhel, být tam co nejrychleji," zlehčoval Žďánský svoji roli pro web eFutsal.cz.

Příležitosti Benaga skórovat -jeho futsalisté se před Žďánským několikrát ocitli zcela sami - nepřičítal ani tak snažení Pražanů, ale spíš chybám spoluhráčů. "My jsme soupeře do šancí dostali sami, tolik si toho nevytvořil. Je to našimi nepřesnými přihrávkami, možná chvilkovou nekoncentrovaností a špatným přebráním hráčů," mínil Žďánský.

I tak měla ovšem Chrudim osud zápasu pevně v rukou. Už v poločase vedla 4:1 a hned zkraje druhé dvacetiminutovky zvyšoval Slováček průběžný stav svým druhým zásahem. Benago korigovalo až v závěru. "Myslím si, že jsme v zápase byli lepší, míč jsme měli víc na sálovkách. A rozhodně jsme měli víc příležitostí, které jsme proměnili," bilancoval Žďánský.

A útočník Zdeněk Chmelík v rozhovoru pro ČT řekl: "Vyhráli jsme 5:2, čehož si vážíme, buďme rádi, že jsme zvládli vstup do série." Ta pokračuje v úterý 29. dubna ve 20.30 v pražském Edenu.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž