Nadšení fanoušci chrudimských futsalistů ženou svůj tým k titulu.

Nadšení fanoušci chrudimských futsalistů ženou svůj tým k titulu. | foto: Michal Klíma, MAFRA

Cíl splněn. Bez ohledu na Paříž jdou chrudimští futsalisté dále

  • 0
Nejtěžší soupeř sice přijde na řadu až v pátek večer, ale futsalisté chrudimského Era-Packu se už nebudou muset strachovat, že by jim souboj proti Sportingu Paříž měl překazit radost z postupu mezi šestnáctku nejlepších týmů Evropy.

Postup do elitní skupiny UEFA Futsal Cupu si kádr desetinásobných českých šampionů zajistil středečním večerním triumfem 4:2 nad makedonským mistrem Železarec Skopje. Pod stěžejním vítězstvím se největší měrou podepsal střelec hattricku Max. Trenér Daniel však nechtěl vyzdvihovat pouze individuální výkon třicetiletého Brazilce.

„Je to hra celého týmu. Max dal tři góly, to je super, ale všichni bráníme a všichni útočíme,“ prohlásil pro web klubu španělský kouč, který si neodpustil poznámku i na svoji adresu.

„Jak já říkám, všichni vyhráváme a všichni prohráváme, ale když se prohraje, tak je stejně největší vina na trenérovi,“ zavtipkoval Daniel, jenž odmítá, že by Chrudimští s ohledem na jistý postup poslední vystoupení na ploše zimního stadionu vypustili.

„Vždycky jdeme za vítězstvím. Je to dobrá příležitost, jak udělat pěkný den pro fanoušky, hráče i vedení klubu. I když dáváme málo branek, tak věřím, že půjde o vyrovnaný zápas,“ poznamenal kouč.

Úvodní hvizd zazní z píšťalky rozhodčích opět ve 20 hodin. Paříž zatím pořadí skupiny vévodí, když je před pořadatelským týmem zásluhou lepšího skóre.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž