Stolní tenista Antonín Gavlas

Stolní tenista Antonín Gavlas | foto: Martin Stolař, MAFRA

Kontumace na úvod. Pro body museli stolní tenisté z Lázní až do Prahy

  • 0
Podivně se museli cítit stolní tenisté Františkových Lázní po posledním utkání v nejvyšší soutěži. Doma sice letošní nováček porazil DTJ Hradec Králové 4:2, následně byl ale zápas skrečovaný ve prospěch hostů, kteří tak vyhráli 4:0. Domácí tým navíc v tabulce přišel o bod za prohru.

Důvod? Neoprávněný start Lukáše Hobla. „Je to v nejvyšší soutěži ojedinělý případ, pokud vím, něco podobného se stalo naposledy před třemi nebo čtyřmi lety,“ říká k případu ředitel extraligy mužů Miroslav Henžel.

„Ke dni zápasu nebyl Lukáš Hobl schválený na soupisce, předseda klubu si neověřil, zda je přestup schválený,“ vysvětluje za potrestanou stranu Antonín Gavlas, kapitán Františkových Lázní.

V ošemetné situaci pak zamířil jeho tým k prvním dvěma extraligovým duelům na stoly soupeřů do Prahy, počínal si však jako ostřílený mazák a v prvním duelu si celkem bez problémů poradil s Kotlářkou, nad kterou zvítězil 4:0.

O dva body se postaral Antonín Gavlas, po jednom přidali Tomáš Pavelka a Ital Romualdo Manna. „Bylo to bez problémů, za celé čtyři zápasy jsme prohráli jen dva sety. Jsme rádi, že jsme ten zápas zvládli v roli favorita, v prvním venkovním zápase. Byli jsme rádi, že jsme nehráli víc zápasů,“ uvedl Antonín Gavlas.

Souboj o čelo extraligy

Šlágrem dalšího kola byl souboj předních celků tabulky SF SKK EL Niňo Praha - SK TTC Františkovy Lázně. Domácí se museli vyrovnat s absencí zraněných hráčů Michala Bardoně a Ondřeje Bajgera, které za stolem zastoupil hrající trenér Josef Plachý.

V dresu Františkových Lázní nastoupily dvě bývalé opory pražského El Niňa Tomáš Pavelka a Antonín Gavlas. Pro oba bývalé reprezentanty tak měl zápas v Praze osobitý náboj. Na druhou stranu z obvyklé sestavy chyběl František Plaček.

Domácí dokázali dvakrát dotáhnout náskok soupeře. „Myslím, že jsme měli blíž k vítězství. Kdybych vyhrál nad Kleprlíkem druhý zápas, tak jsme po třech duelech vedli 3:0,“ bere zodpovědnost na sebe Antonín Gavlas.

Proto za stavu 2:2 šlo zásluhou Reitšpiese El Niňo dokonce do vedení. Tři a půl hodinová bitva nakonec neměla vítěze. V závěrečné dvouhře celého utkání přehrál Antonín Gavlas ve třech setech Josefa Plachého a vyrovnal na konečných 3:3.

„Bod z venku dobrý i když škoda mojí porážky, ale jsme rádi za body. Remíza je nakonec spravedlivá,“ dodává Antonín Gavlas.

V dalším utkání se Františkovy Lázně představí opět doma, v sobotu 15. října hostí od 17 hodin KT Praha. „Díky kontumaci se nám situace trochu zkomplikovala, musíme teď co nejvíc bodovat a získat co nejlepší pozici v tabulce,“ poukazuje do dalších zápasů kapitán týmu.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž