Brazilský trenér chrudimských futsalistů Felipe Conde na lavičce během Elite...

Brazilský trenér chrudimských futsalistů Felipe Conde na lavičce během Elite round ve slovinském Mariboru. | foto: Ivana Hošková

Trenér chrudimských futsalistů: Těžká skupina. Ale cestu do Itálie beru

  • 0
Klika, že postupují hned tři mužstva ze čtyř. Jinak by chrudimští futsalisté už na začátku putování letošním UEFA Futsal Cupem, futsalovou Ligou mistrů, neměli dvakrát valné vyhlídky.

„Naše skupina je velmi těžká, všechny nalosované týmy jsou na vysoké úrovni. Ale čekali jsme, že to tak bude,“ poznamenal k protivníkům v Main Round prestižní soutěže na klubovém webu trenér Era-Packu Felipe Conde. Budou jimi italské Luparense, maďarský Györ a španělská Barcelona a hrát by se mělo v italské Padově.

„Při výběru hostitelského města jsme měli štěstí, cesta do Itálie byla nejlepší z možných variant,“ podotkl Conde.

Největším favoritem skupiny je jednoznačně Barcelona, dvojnásobný šampion UEFA Futsal Cupu. Tu už Chrudim stejně jako Györ v uplynulých letech v soutěži potkala. Italové pro ni budou naopak novinka.

„Všichni si nyní zřejmě myslí, že budeme hrát o třetí postupové místo s Györem, ale v praxi to může být všechno úplně jinak. O výhru se budeme snažit vždy a je úplně jedno, kdo proti nám bude stát,“ konstatoval brazilský kouč.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž