Hokejbalisté Ústí slaví postup do finále extraligy

Hokejbalisté Ústí slaví postup do finále extraligy | foto: Karel Pešek, MF DNES

Extraliga bez mistra? Ústecký hokejbal je ve finále, po něm asi končí

  • 0
V hokejbalové extralize možná bude chybět v příští sezoně její mistr. Ústecká Elba, která kvůli nedostatku peněz zřejmě nebude v nejvyšší soutěži pokračovat, se probila už do finále! Vítěze základní části Hradec Králové vyřadila 3:1 na zápasy.

"I v hokejbale bývají některé věci osobní a Elba tohle vítězství Hradci a hlavně jejich kapitánovi dlužila. Alespoň si uvědomí, že je třeba soupeře brát s pokorou a respektem. Že se může stát, že je i takový tým, jako jsme my, zaskočí," rýpl si na stránkách hokejbal.cz Patrik Cerman, ústecký kouč.

Elba si přivezla jedno vítězství už z Hradce a doma postup dokonala. Vyhrála obě utkání - 4:3 a 5:4.

V úvodním domácím duelu šel Hradec do tří a Ústí díky dvojnásobné přesilovce do dvoubrankového vedení. "Ukázalo se, že takové situace zápasy rozhodují," poznamenal Cerman.

Hradecký kouč Miroslav Hrabica tvrdil: "Během jednoho střídání jsme udělali 2 zbytečné útočné fauly, takhle se prostě hrát nedá. Ústí hrálo svoji úpornou obrannou hru, navíc ji ještě trochu vyšperkovalo a po zásluze vyhrálo."

Dramatickou nedělní bitvu rozhodl 64 vteřin před koncem Jan Langthaler. "Ústí nás porazilo větší bojovností," mrzelo hostujícího kouče Hrabicu. Elba je se sedmi tituly historicky nejúspěšnější klub soutěže, o zlato si zahraje poprvé od posledního triumfu v roce 2006 s obhájcem Kladnem. Finálová série začne v sobotu 21. května na půdě soka.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž