Jessica Foxová (vpředu) při exhibičním závodu ve vodním slalomu s biatlonovou...

Jessica Foxová (vpředu) při exhibičním závodu ve vodním slalomu s biatlonovou střelbou. | foto: ČTK

Vodní slalomáři i další sportovci se prali s Vltavou a laserovou střelnicí

  • 0
Diváci na náplavce na pražském Rašínově nábřeží měli povyražení: při exhibičním závodu s biatlonovou střelbou se po Vltavě proháněli elitní vodní slalomáři, kteří se v české metropoli chystají na víkendový Světový pohár v Troji. Se slalomem mezi brankami a loterií na laserové střelnici se nejlépe vypořádali Matyáš Lhota, Slovák Jakub Grigar či australská hvězda Jessica Foxová.

Kanoista Lhota ovládl akci nazvanou ČEZ Prague Riverside Cross po finálovém vítězství nad Michalem Jáněm, k čemuž si pomohl i třemi eskymáckými obraty za netrefené terče. Mezi kajakáři těsně neobhájil loňskou výhru Vít Přindiš po prohře s Grygarem. Čtvrtý skončil Jiří Prskavec.

Mezi kajakářkami byla třetí Amálie Hilgertová. Vítězkou se stala Foxová, která dokáže kombinovat obě kategorie K1 i C1. Kategorii ostatních sportovců ovládl bývalý snowboardcrossař Michal Novotný, který ve finále porazil moderního pětibojaře Jana Kufa. Olympijští vítězové David Svoboda a Samková skončili ve čtvrtfinále.

Svobodu v souboji pětibojařů předčil Kuf. „Já jezdím hrozně málo,“ říkal Svoboda před startem. „Já jsem na kajaku poprvé, dřív jsem jezdil tak maximálně na raftu,“ kontroval loňský mistr Evropy Kuf. S pádlem se oba prali statečně, pět branek projeli solidně, ale na střelnici ani jednou netrefili terč a rychlejší byl Kuf.

Olympijská vítězka ze Soči Samková nestačila ve své jízdě na lyžaře Kryštofa Krýzla. „Jsem po vodáckém kurzu, takže na vodě to bylo dobrý. Startovala jsem poprvé z rampy. Pustili mě níž a byla to sranda,“ pochvalovala si Samková.

Na laserové střelnici ale netrefila ani jeden z pěti terčů. „Míření a střílení mi nejde, nedokázala jsem koukat do kukátka, abych si to spojila s tím dalším a s terčem, takže by byla náhoda, kdybych něco trefila,“ usmála se snowboardistka.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž