Draci Brno - Heidenheim Heidekopfe: domácí baseballista Budský běží na metu

Draci Brno - Heidenheim Heidekopfe: domácí baseballista Budský běží na metu | foto: Monika Hlaváčová, MF DNES

Dva zápasy, dvě prohry. Brněnští Draci okusili evropskou úroveň baseballu

  • 1
Za pouhé dva dny se naděje brněnských baseballistů na mezinárodní úspěch smrskly na minimum. AVG Draci na domácím Evropském poháru ve středu podlehli španělskému Sant Boi 2:3 a včera také německému Heidenheimu Heideköpfe 7:10.

"Je to obrovské zklamání. Evropský turnaj je pro nás vrchol, každý rok vše soustředíme do jednoho týdne. Ale nejde se připravovat jen tréninkem, forma musí být také ověřena těžkými zápasy. A ty nám v Česku chybí," posteskl si nadhazovač Petr Minařík.

Doma Draci marně hledají soupeře – patnáctkrát za sebou dobyli titul, letos ještě neprohráli. Jenže jim to paradoxně možná škodí.

"Najeli jsme na určitá týmová pravidla a hráči s tím mají obrovské problémy. Když v extralize splňují jednoduché standardní situace jen na padesát procent, nikdo je za to nepotrestá. Ale na této úrovni si to nemůžeme dovolit," poznamenal trenér Arnošt Nesňal.

Proti Španělům držel jeho tým ve hře americký nadhazovač Patrick Ahearne a výborná obrana, rozhodující bod inkasovali Draci až v poslední směně. Zato včera si němečtí pálkaři dělali, co se jim zlíbilo.

"Naši nadhazovači proti nim nedokázali najít jakoukoliv zbraň," poukázal Nesňal na nevídaných 19 odpalů Heidenheimu.

Ty nedokázal zastavit ani "startér" Martin Schneider, ani střídající Minařík. "Pálili výborně, disciplinovaně," pochválil soupeře. "Kdybychom proti podobným soupeřům hráli každý víkend, tak je to jiné.

Jenže naše liga je taková, jaká je." Draci přes drtivou pálkařskou převahu Němců měli šanci, po dvou směnách dokonce vedli 6:2. Jenže pak se v útoku zasekli. "Přestali jsme vytvářet tlak," uvedl Nesňal. "Ale nemá cenu se ohlížet zpátky. Máme před sebou ještě tři zápasy."

výsledky

Sant Boi - AVG Draci Brno 3:2
Bologna - Pioniers 3:1
Heidenheim - Bologna 3:8
Rouen - Sant Boi 4:8
AVG Draci Brno - Heidenheim 7:10


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž