Draci zabrali v sedmé směně

Brno - Z rozpačitého přešlapování se nakonec brněnští Draci odrazili k suverénnímu vítězství nad Trnavou v úvodním utkání skupiny B Poháru mistrů baseballistů. Slovenského mistra převálcovali 14:2, zápas byl ukončen kvůli vysokému rozdílu po sedmé směně. Vítězové rozhodli nečekaným úderem v závěru utkání, nastříleli deset bodů v rozehrávce poslední směny. Do ní šli s mírným náskokem 4:2 a točili nadhazovače, aby je soupeř, který zrovna nabíral dech, nezaskočil.

"Po Duncanovi a Veselém šel na nadhazovací kopec Budský a s ním se mužstvo uklidnilo. Konečně se nám začalo dařit," oddechl si Geoff Samuels, brněnský trenér.

Podle něho nebyl Duncan, svádějící na nadhozu "americké derby" s Kevinem Ticenem, v dobré formě. Nedařilo se ani Veselému, za jehož krátkého pobytu Trnava jedinkrát v zápase bodovala.

Sedmá směna diváky nadchla. Tickenovi definitivně došly síly, Draci naplnili mety a po šňůře chyb trnavské obrany se dostali do trháku. "Jediné, co mne zaskočilo, byl náš váhavý nástup do zápasu. Závěr už byl konečně z naší strany o něčem," dodal Samuels.

Čtvrtečním soupeřem Draků ve skupině bude Split, začíná se ve 14.30.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž