Jaroslav Myška

Jaroslav Myška | foto: Martin Veselý, MAFRA

Žokej Myška: Naši koně prodali v Pardubicích a Praze formu

  • 0
Ne že bychom s takovým úspěchem přímo počítali, ale šli jsme za ním, glosoval uplynulou sobotu a neděli žokej z Valů Jaroslav Myška. Během něj totiž tři koně z jeho stáje brali výhry ve svých dostizích. V sobotu v Pardubicích se přímo pod jeho vedením předvedla dvojice Chrystal Cross a Evžen a v neděli pak v Praze zazářil matador Autor v sedle s Martinem Laubem.

„Byl to opravdu vydařený víkend. Byli jsme na něj dobře připravení a koně byli ve formě. Hlavně Autor podal heroický výkon,“ rekapituluje Myška.

Velký počin Autora však před dalšími dvěma vítězstvími neupřednostňuje. „Vážím si každé z těch tří výher, protože každý náš kůň prodal, co umí. Všichni byli ochotní závodit a vydali ze sebe přesně to, co jsme po nich chtěli. Jsem jim za to vděčný,“ říká Myška.

Přesto by se dalo vítězství Autora označit za nejemotivnější. Stáj Myškových dokázala hnědáka v jeho osmi letech „restartovat“ a vrátit jej na dráhu. Po velmi těsném finiši se nakonec radoval z vítězství.

„Bohužel jsem to neviděl, protože jsem byl zrovna ve Francii. Jeho výkon jsem řešil jen s manželkou (trenérka Štěpánka Myšková) po telefonu, ale samozřejmě jsem za něj moc rád,“ nezastírá Myška.

Autor v dostihu ukázal, že ještě neřekl poslední slovo. Stále může atakovat přední příčky, třeba i v zahraničí. „Je to možné, ale zatím nevíme. Vypadá, že by se mohl vrátit do formy, ale musíme na něj pomalu. V klidu to doma probereme, a pak se uvidí,“ plánuje Myška.

Jasněji má stoprocentně kolem Chrystal Crosse. Ten ukázal, že by mu krátké sprinterské dostihy mohly sedět.

„Zřejmě ano. Budeme ho směrovat na takové tratě a uvidíme, jestli to byla náhoda, nebo se mu takové krátké distance opravdu budou líbit,“ uvažuje.

Myška v sobotu jezdil také Bridgeura ve druhé kvalifikaci na 128. Velkou pardubickou. Společně odtáhli celý dostih a nakonec si doběhli pro páté místo.

„Bridgeur byl měsíc ve Vídni, kde mu trhali zuby, takže se dával poměrně dlouho do kupy. Ale nakonec předvedl skvělý výkon. Celý dostih odpracoval v dobrém čase. Jsem spokojený,“ hodnotí žokej. Ten aktuálně přemýšlí, co s koněm dál - nejspíš poběží až Velkou.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž