Do Ostravy opět míří plavecká esa

Ostrava - Třiadvacet českých seniorských reprezentantů, dvacítku juniorských kolegů nebo juniorské národní výběry Slovinska, Turecka a Slovenska přiláká Velká cena Ostravy v plavání. "Díky tomu, že je Velká cena součástí Českého poháru a má i evropský kredit, konkurence bude opravdu velká," řekl Boris Neuwirt.

Zájem zahraničních týmů o Velkou cenu Ostravy byl tak velký, že organizátoři museli dokonce některé zájemce odmítnout. "Bohužel třeba lotyšská reprezentace nebo silný tým z polské Vratislavi poslaly přihlášku po termínu a už se s tím nedalo nic dělat," podotkl Neuwirt.

I tak očekávají organizátoři kvalitní plavecké výkony. "Třeba Turci nám přímo napsali, že se u nás budou pokoušet plnit limity na mistrovství Evropy a světa," poznamenal Neuwirt. "Ze Slovinska přijedou kromě reprezentace také silné kluby. Přilákali jsme sem i skvělé Maďary, u kterých se vždycky zdálo, že mají do Ostravy daleko."

Z českých reprezentantů se v Ostravě představí třeba Květoslav Svoboda, Michal Rubáček, Jana Myšková, Daniel Málek, Kristýna Kyněrová či Petra Klosová z Kopřivnice. Pořadatelé z Klubu plaveckých sportů Ostrava se spoléhají na Tamaru Stonovou, Martina Krestu a juniory Dominika Bartoše a Martina Baďuru.

Velká cena Ostravy začne v krytém bazénu v Ostravě-Porubě v sobotu v 9 hodin.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž