Do Chuchle láká fandy Velká dubnová cena

Praha - Hned osm závodů za odpoledne – takové je lákadlo druhé dostihové neděle letošní sezony, která začíná ve 14 hodin na závodišti ve Velké Chuchli. Zítřejším vrcholem bude 51. ročník Velké dubnové ceny na 1 800 metrů, v níž se tradičně střetávají špičkoví starší středotraťaři.

Letos se jich na start postaví celkem devět, šlágrem dostihu pak bude další z řady soubojů dvojice Torlus–Paldox, která se loni potkala hned pětkrát.

Ve třech případech byl úspěšnější druhý jmenovaný – bělouš chuchelské stáje Hrubý, která díky Acossovi opanovala v Chuchli před týdnem tradiční závod Gomba handicap. Torlus však vyhrál poslední vzájemný duel, který se uskutečnil vloni v říjnu na pardubické dráze.

Jejich zítřejší souboj bude okořeněn také žokejským obsazením: Torluse pojede šampion posledních dvou sezon Janáček, Paldoxe pak jeho předchůdce na trůnu Rája.

Z dalších aktérů mají vysoké ambice vítěz loňské Velké jarní ceny Lord Silvano, atraktivním koněm na startu je také elitní sprinter Certus s překážkovým šampionem Bartošem v sedle. Zajímavostí je, že právě Bartoš nastoupí vůbec poprvé na delší trati.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž