Hvězdný baseballista Derek Jeter z New Yorku Yankees

Hvězdný baseballista Derek Jeter z New Yorku Yankees | foto: AP

Jeter ukončí hvězdnou kariéru bez play-off, jeho Yankees selhali

  • 1
Baseballová hvězda Derek Jeter si v poslední sezoně své úspěšné kariéry nezahraje play-off zámořské soutěže MLB. Jeho New York Yankees prohráli ve středu s Baltimore Orioles 5:9 a přišli o zbytky nadějí na účast ve vyřazovacích bojích.

Čtyřicetiletý polař se tak rozloučí v nedělním utkání na hřišti Bostonu Red Sox, kterým pro Yankees uzavřou základní část.

Domácím fanouškům se Jeter naposledy představí ve čtvrtek v dalším duelu s Baltimorem. "Je to těžké. Nehráli jsme prostě dost dobře," posteskl si pětinásobný vítěz Světové série, který už v únoru oznámil, že dvacátá sezona v MLB bude jeho poslední.

Jeter zůstal celou kariéru věrný Yankees a drží řadu klubových rekordů. Od šéfa MLB Buda Seliga obdržel v úterý cenu komisionáře za celoživotní úspěchy. "Měli jsme štěstí, že v posledních dvou dekádách byl tváří baseballu při všech vzletech a pádech právě Derek Jeter. Znamená pro svou generaci totéž, co byl pro tu naši Joe DiMaggio," uvedl Selig.

Spolu s cenou předal Jeterovi i šek na 222 222 dolarů pro jeho nadaci, která se snaží vést děti a mládež ke zdravému životnímu stylu bez drog a alkoholu.

Účastníkovi 14 Utkání hvězd MLB před odchodem do sportovního důchodu vzdal hold i výrobce proslulých baseballových pálek Louisville Slugger. Firma oznámila, že na jeho počest přestane u pálky, s kterou Jeter hraje, používat označení P72 a model přejmenuje podle jeho iniciál na DJ2.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž