Jaroslav Radoň (vlevo) a Filip Dvořák

Jaroslav Radoň (vlevo) a Filip Dvořák | foto: Zavoral Libor, ČTK

Deblkanoe Radoň, Dvořák dojela v předolympijském testu šestá

  • 0
Deblkanoisté Jaroslav Radoň a Filip Dvořák obsadili šesté místo v předolympijském závodu rychlostních kanoistů na trati v Etonu u Londýna, kde se příští rok bude bojovat o olympijské medaile.

"Bylo užitečné se sem podívat a s tratí se seznámit. Aspoň víme, co nás čeká a jak se co nejlépe připravit," uvedl Radoň v tiskové zprávě.

Závod na olympijské trati kanoistů se jel za velice těžkých podmínek - vítr foukal kolmo zprava a Češi ho absolvovali v nevýhodné vzdálené první dráze.

Předolympijský test začali dobře, v polovině trati byli bojovali o medaile. V druhé části však nasadili ostřejší tempo později třetí Bělorusové, v závěru česká loď o kousek ztratila páté místo s Francouzi Goubelem a Beugnetem.

Za vítěznými Němci Tomaszem Wylenzekem a Stefanem Holtzem zaostala česká dvojice, která ve větrném počasí jela v nevýhodné první dráze, o více než tři sekundy.

"Na to, v jak obtížných podmínkách se závod konal, jsem s výsledkem spokojený. Pro kluky bylo nejdůležitější, že viděli, na čem za rok pojedou o olympijské medaile," řekl reprezentační trenér Martin Doktor.

Předolympijské závody v Etonu u Londýna

Muži - 1000 metrů
C2 – finále : 1. Wylenzek, Holtz (Něm.) 3:39,5 min., 2. Dumitrescu, Mihalachi (Rum.) 3:40,7, 3. Andrej a Aliaksandr Bahdanovičové (Bělr.) 3:41,0, … 6. Radoň, Dvořák (ČR) 3:42,8.

Ženy - 500 metrů
K1 – finále B: 1. Kozáková (Maď.) 1:52,9 min., 2. Rikalaová (Fin.) 1:53,3, 3. Wojnarowská (Pol.) 1:54,4, … 7. Šebestová (ČR) 1:56,5.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž