Chrudimský futsalista David Drozd uniká podél postranní čáry s míčem protihráči...

Chrudimský futsalista David Drozd uniká podél postranní čáry s míčem protihráči z kyperské Nikósie. | foto: Ivana Hošková

Futsalista Drozd: Prohry s Chorvatskem mrzí o to více, že byly doma

  • 0
Dvě utkání odehráli futsalisté české reprezentace na východě Čech v přípravě na nadcházející kvalifikaci pro mistrovství Evropy. V obou duelech bylo soupeřem Chorvatsko a v obou případech Češi prohráli, nejprve v Chrudimi 1:2 a poté i v Hradci Králové vysoko 3:7.

Do nominace českého výběru se dostal i odchovanec hradeckého fotbalu a bývalý hráč futsalového Madosu David Drozd, který v letošní sezoně působí v Chrudimi.

„Na zápasy jsem se moc těšil, ale tím, že jsme oba prohráli, jsem si je tolik neužil,“ řekl Drozd.

Co rozhodlo obě utkání s Chorvatskem?
Těch faktorů bylo hodně. Podle mě to byla také kvalita v zakončení, která na naší straně byla mizerná. Oni výborně řešili přečíslení a brejkové situace, ze kterých jsme obdrželi hodně branek.

V čem byl největší rozdíl v druhém poločase druhého zápasu, kdy vám Chorvatsko vstřelilo čtyři branky.
Nevím, bohužel nedokážu na tuto otázku najít odpověď. Na to musí odpovědět někdo jiný, protože já nevím, co se stalo.

O Chorvatsku se mluví jako o černém koni mistrovství Evropy, má podle vás takovou kvalitu?
Podle toho, co předvedli u nás, a to jim ještě pár hráčů scházelo, si také myslím, že patří mezi černé koně mistrovství Evropy. Mají opravdu kvalitní kádr.

První utkání se hrálo v Chrudimi, kde teď hrajete, a druhé v Hradci Králové, kde jste působil v loňské sezoně a prošel jste tam i mládežnickými kategoriemi ve fotbale. Jak jste si oba zápasy v reprezentačním dresu užil?
Jelikož se nám obě utkání nevydařila, tak jsem si to moc neužil. Měl jsem v hledišti hodně známých, a o to víc mě mrzí, že oba zápasy dopadly špatně.

Jak probíhala vaše příprava, která začala už o víkendu?
Příprava začala v sobotu odpoledne, kdy byl sraz v Chrudimi a byl tam i první trénink. Pak následoval přesun na hotel v Pardubicích. V neděli dopoledne nás čekal trénink a odpoledne odjezd na galavečer do Prahy. V pondělí následoval už jen lehčí předzápasový trénink a zápas. V úterý to bylo skoro stejné jako v pondělí.

První reprezentační starty jste si v loňském roce zapsali společně s bráchou Pavlem. Má nějaké zdravotní problémy, nebo se do nominace nevešel?
Brácha se bohužel tentokrát do nominace nevešel.

Jak se vám hraje v celku Chrudimi, který má určitě jiné ambice, než měl Hradec. Pomáhá vám větší konkurence ke zlepšení?
Cítím se moc dobře. Mám možnost učit se od českých reprezentantů a Brazilců, takže jsem naprosto spokojen.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž