Chrudimský brankář Jakub Žďánský (v modrém) se snaží zakročit proti šanci...

Chrudimský brankář Jakub Žďánský (v modrém) se snaží zakročit proti šanci Marcia z Teplic- | foto: Petr Bílek, MF DNES

Mečbol je tu, futsalový mistr z Chrudimi může orazítkovat postup

  • 0
Největší konkurenti z Teplic vyslali středeční třetí výhrou nad pražskou Slavií do kabiny futsalistů Chrudimi jasný vzkaz: „My už postup máme, teď se předveďte vy!“ Úřadující šampioni z chrudimského Era-Packu mohou udělat tečku za čtvrfinálovou partií proti Helasu Brno v pátek od 20 hodin ve své hale.

„Jdeme do zápasu s tím, že bychom sérii s podporou našich fanoušků rádi ukončili,“ říká asistent trenéra Jaroslav Bartušek.

Chrudim se pod vedením nového hrajícího kouče Dentinha hodlala prezentovat ofenzivnějším stylem. A jak se zdá, tak záměr se daří plnit. Era-Pack zvládl předchozí dva duely se skórem 10:3.

„Produktivita vždycky může bý lepší. Nemůžeme se nechat ukolébat tím, že jsem dokázali dát pár branek. To pro nás nemůže být žádné měřítko, protože nejtěžší zápasy teprve přijdou,“ varuje Bartušek.

Helas se mohl prosadit i vícekrát, ale zejména v brněnské odvetě se činil gólman Chrudimi Jakub Žďánský. „Podává slušné výkony a věřím, že v nich bude dál pokračovat,“ přeje si Bartušek.

Zatímco v základní části a pod bývalým koučem Danielem byla strategie pravidelného střídání brankářů, tak v play-off se mezi tři tyče postavil v obou případech osmadvacetiletý Žďánský. A není vyloučeno, že by se mohl dostat do pozice stálé jedničky. „Teoreticky by to tak mohlo fungovat,“ připouští Bartušek.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž