Čeští softbalisté na úvod zdolali Hongkong

Christchurch - Vítězstvím nad Hongkongem vstoupili čeští softbalisté do mistrovství světa. "První hra na každém velkém turnaji je klíčová," pochvaloval si trenér českého výběru Kevin Henderson. Novozélandského kouče výhra potěšila o to víc, že se šampionát koná právě na Novém Zélandu.

Nadhazovač Vrbenský zaváhal jen v první směně, kdy pustil metou zdarma soupeře do hry a po ukradené metě a odpalu se Hongkong ujal vedení.

Od té doby byl ale Vrbenský neomylný a celkem udělal 13 strikeoutů, tedy spolu s chytačem vyautovali pálkaře. Obrana proto moc práce neměla, přesto zahrála naprosto bezchybně.

"Na pálce se koncentrovaným výkonem prosadil celý tým, což je důležité. Hráči se soustředili na rovné, přímé odpaly, které stahovaly body," zhodnotil utkání trenér českého výběru Novozélanďan Kevin Henderson v rozhovoru se spolupracovníkem ČTK.

Češi otočili vývoj skóre třemi body v druhé směně, obrat zahájil Kolkus jednobodovým homerunem. Celkem měl Kolkus tři odpaly, zasloužil se o dva body a velel českému útoku. "Důležité bylo, že se v prvním zápase chytil celý tým a že jsme se nepoložili po nepříznivém začátku," uvedl první metař.

Úspěšnou premiéru na MS zvládl David Mertl na třetí metě. Podobně jako Kolkus měl tři odpaly a na kontě dva stažené body.

"Bylo to super, hrálo se mi výborně. Na začátku jsem byl trochu nervózní, ale potom už to šlo v pohodě," radoval se Mertl. V sobotu se český tým střetne s Botswanou. Ta dnes prohrála se Spojenými státy 0:2, avšak nadhazovač Sebina spolu s
neuvěřitelně pohyblivou obranou favorizované Američany dlouho trápili.

Výsledky:
Skupina B: ČR - Hongkong 6:1
Japonsko - Velká Británie 10:5
USA - Botswana 2:0.

,

Sport v roce 2024

14. 6. - 14. 7. Fotbalové EURO, Německo
29. 6. - 21. 7. Cyklistická Tour de France
1. - 14. 7. Tenisový Wimbledon