Čeští kanoisté prošli do semifinále

Tacen - Kanoistům se na divoké vodě ve slovinském Tacenu dařilo. Všichni čeští reprezentanti se na závodech Světového poháru ve slalomu probojovali do semifinále. Kajakářka Irena Pavelková vyhrála obě kvalifikační jízdy. Jedno vítězství si na konto připsali i Jaroslav Volf s Ondřejem Štěpánkem, kteří v druhé jízdě deblkanoí získali cenný skalp jinak suverénních Slováků Petra a Pavla Hochschornerových.

Pavelkovou doprovodí do semifinále Vanda Semerádová a Marie Řihošková, která v Tacenu startuje místo Štěpánky Hilgertové.

Dvojnásobná olympijská vítězka Hilgertová dala přednost přípravě na kanálu v německém Augsburgu, kde se od 23. do 27. července uskuteční mistrovství světa.
 
V kategorii kajakářů postoupili do semifinále Ivan Pišvejc, Ondřej Raab i nováček v reprezentaci Jakub Mičulka, přestože v obou jízdách obsadil až 29. místo.
 
V královské disciplíně kanoi budou české barvy hájit Tomáš Indruch, který v druhé jízdě skončil druhý, a Jan Mašek. V deblkanoích postoupili vedle Volfa se Štěpánkem ještě Marek Jiras s Tomášem Máderem i Jaroslavové Pospíšil s Pollertem.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž