Futsal: Tomáš Neumann

Futsal: Tomáš Neumann - Trenér české reprezentace Tomáš Neumann udílí pokyny svým svěřencům k boji proti Rumunsku. | foto: Alexandra Mlejnková , ČTK

České futsalisty čeká na úvod mistrovství světa Uruguay

Pátečním zápasem proti Uruguayi vstoupí čeští futsalisté do světového šampionátu v Brazílii. Při své druhé účasti na závěrečném turnaji touží reprezentanti zopakovat čtyři roky starý postup do čtvrtfinálové fáze, a proto potřebují hned na úvod uspět.

Z pětičlenné základní skupiny totiž projdou dál jen dva nejlepší celky, přičemž světoví suveréni ze Španělska, s nimiž se Češi utkají v neděli odpoledne, se zdají být téměř nepřemožitelnou překážkou.

"Na prvním utkání s Uruguayí tak bude hodně záležet. Není potřeba připomínat, že jeho výsledek bude pro další vývoj ve skupině velmi důležitý, od toho se bude odvíjet celý turnaj," prohlásil kouč Tomáš Neumann.

Ten využil volna při úvodním hracím dnu skupiny D a sledoval prvního českého soupeře v souboji proti Libyi. Utkání skončilo nerozhodně 3:3, stejně jako souboj favorizovaných Španělů s Íránem. Asijský celek dokonce vedl v poločase 3:0. "Írán je futsalová velmoc. Veliký boom zažívá Libye," varoval český trenér, jehož tým měl na aklimatizaci v Brazílii necelých pět dnů. Během nich se ještě snažil pilovat koncovku a Neumann také zkoušel možné kombinace ve složení herních čtveřic.

Zápas proti Uruguayi začíná v Rio de Janeiru v 17:30 SELČ, přímý přenos bude vysílat program ČT4. Televizní diváci uvidí také všechna ostatní utkání ve skupině proti Španělsku, Libyi a Íránu.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž