Česká softbalová radost

Česká softbalová radost | foto: Jan Beneš, euro2014.softball.cz

MS softbalistů poprvé v Evropě. A hostiteli budou v roce 2019 Češi

  • 1
Světový šampionát softbalistů se bude v roce 2019 poprvé v historii konat v Evropě a uspořádá ho Česká republika. Diplomatický úspěch české federace se zrodil na kongresu ISF v Oklahoma City. Turnaj se uskuteční od 13. do 23. června v areálech SK Joudrs Praha a Hroši Havlíčkův Brod.

Krátce před volbou upustily od kandidatur Argentina a Nový Zéland. Češi pak soupeřili ještě se Spojenými státy a také Američany přesvědčili, aby svou kandidaturu vzdali.

„Nakonec se nám USA podařilo přesvědčit, že je dobré přivést MS poprvé v historii na evropský kontinent,“ uvedl na webu České softballové asociace její předseda Gabriel Waage.

Softbalová obec byla nadšená. „Hrát na MS doma? Není nic lepšího. Ani jsem nedoufal, že se to někdy stane. Je super, že se taková akce bude pořádat v Česku,“ uvedl reprezentační kapitán David Mertl na facebooku domácí asociace.

Během kongresu uspěli čeští zástupci také se svými nominacemi do Síně slávy ISF. Uvedeni do ní byli proslulý nadhazovač Lubomír Vrbenský a bývalý kouč reprezentace a misionář Australan Mike Stapleton.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž