Brewster knokautoval Klička v zápase o titul WBO

  • 4
Las Vegas - Technickým k.o. skončil pokus ukrajinského boxera Vladimira Klička o návrat na trůn nejlepšího rohovníka Světové boxerské organizace (WBO) v těžké váze. V pátém kole sobotního zápasu o titul v Las Vegas jej totiž sérií levých háků knokautoval domácí Lamon Brewster.

Kličko se skácel na zem, ale až po zaznění gongu, a proto nešlo o k.o. v pravém smyslu slova. Zápas následně ukončil rozhodčí technickým k.o.

Bezmála dvoumetrový Ukrajinec měl přitom do té doby v ringu jasnou převahu a svého soupeře, který dosud žádný titul nezískal, pomalu tlačil do rohu.

"Zabij, nebo budeš zabit. O tom to dnes bylo," řekl agentuře AP Brewster, který se do profesionálního ringu vrátil po třináctiměsíční přestávce a před zápasem byl s kurzem 9:1 jasný outsider.

Kličkovi se nedaří. V předchozích třech zápasech už jeden podobným způsobem prohrál a podle agentury AP pro něj nastal čas uvažovat o tom, zda nebude lepší skončit. Před měsícem to ostatně naznačil i jeho trenér, když řekl, že pokud Vladimir prohraje, asi už dál boxovat nebude.

Sobotnímu zápasu přihlížel i Vladimirův bratr Vitalij, kterého čeká za dva týdny souboj o titul WBC s Corriem Sandersem. Až do pátého kola mohl být s výkonem Vladimira spokojený. Pak ale Brewster zcela nečekaně udeřil a zdecimoval Klička sérií levých háků, kterou musel ukončit až rozhodčí poté, co Brewster nezaznamenal gong. Kličko se potácel do svého rohu ale cestou tam se zhroutil.

Zápas byl ukončen a za vítěze byl prohlášen Američan.

Ukrajince pak lékařka Margaret Goodmanová, která na zápas dohlížela, poslala na vyšetření do nemocnice. "Nevěděl o sobě," poznamenal na adresu Klička rozhodčí Robert Byrd. "Zkoušel jsem na něho mluvit, ale nereagoval. Ještě nikdy se mi nestalo, abych takhle ukončil zápas," dodal sudí.

Lamon Brewster (vlevo) boxuje s Vladimirem Kličkem o titul Světové boxerské organizace (WBO) v těžké váze.

Ukrajinský boxer Vladimir Kličko (vpravo) leží po knokautu od Lamona Brewstera.

Ukrajinský boxer Vladimir Kličko (vpravo) letí po knokautu od Lamona Brewstera.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž