Boxer Tyson má pro příští rok velké plány

New York - Nastoupit ke třem duelům a znovu bojovat o světový titul To jsou cíle amerického boxera Mika Tysona. Přestože bývalý mistr světa za posledních osmnáct měsíců absolvoval jediný zápas, do příštího roku vstupuje jako už tradičně se smělými plány.

Cestu zpět na vrchol chce Tyson zahájit zápasem s dalším Američanem Joem Mesim, přezdívaným "Baby Joe".

Třicetiletý boxer působí v profesionálním ringu šest let a za tu dobu získal slušné renomé - vyhrál všech 28 zápasů a 23 z nich ukončil předčasně.

Mesiho promotér chce souboj uspořádat v Buffalu na stadionu pro  americký fotbal, kde by se kapacita snížila ze 73 na 35 tisíc míst.

Dalším Tysonovým soupeřem by měl být Roy Jones, jenž v březnu krátce po svém přestupu do těžké váhy získal titul šampiona organizace WBA.

Nyní se o něj dělí s Johnnym Ruizem, který nedávno porazil Hasima Rahmana. Právě jejich souboj prý inspiroval Tysona k návratu do tělocvičny.

"Oba bych dokázal porazit," prohlásil tradičně sebevědomý exšampion, který se byl v Atlantic City podívat. Nad jeho případným duelem s Jonesem visí otazník, protože prozatímní mistr světa uvažuje o návratu do nižší váhové kategorie.

Tyson však o tento zápas velmi stojí, protože Jonesův věhlas by oběma zaručil lukrativní příjem. Tysonovi zástupci však mají v záloze další dva až tři soupeře.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž

Témata: Box, přestup