Boxer Kraj odstoupil pro zranění ramene

Ústí nad Labem - Boxer Rudolf Kraj odstoupil z mistrovství republiky. Trápí ho bolest ramene, a tak v semifinále váhové kategorie do 91 kilogramů neboxoval. Jeho soupeř Radek Linka postoupil do finále proti Pavolu Polakovičovi bez boje. Kraj si zranění zřejmě obnovil během pátečního vylučovacího zápasu s Romanem Kohoutkem z Vítkovic, který stříbrný olympijský medailista ze Sydney vyhrál 13:0 na body. "Turnajový lékař řekl, že Krajovi hrozí natržení ramenního vazu a doporučil speciální vyšetření. Že by se Rady bál souboje s Polakovičem, to považuji za naprostou hloupost," zdůraznil reprezentační trenér Svatopluk Žáček.

Kraj si rameno poranil při jarní Velké ceně Ústí nad Labem během finále s Kubáncem Miguelem Velozem, které prohrál. Od té doby vybojoval loni nejlepší český amatérský boxer pouze jeden zápas. Nedávno v rámci mezistátního střetnutí se Slovenskem v Lázních Bohdaneč porazil Šimka během několika sekund.

V semifinálových zápasech se dalším členům širšího reprezentačního kádru dařilo. Ve váze do 63,5 kg porazil Martin Halaš z pořádajícího SKP Ústí nad Labem Štěpána Horvátha z Mostu 6:3 na body. 

V kategorii do 71 kg Michal Bilak z OSY Praha zdolal Jakuba Hubingera z SKB Praha 14:7 na body. Z dalších favoritů postoupili do finále rovněž domácí Araik Šachbazjan, brněnští borci Josef Frecer, Jiří Svačina nebo Stanislav Bártek z Opavy.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž