Boxer Konečný bude v Praze bojovat o titul

  • 3
Praha - Velký galavečer profesionálního boxu se v úterý uskuteční v pražské T-Mobile Aréně. Před několika tisíci diváky se o interkontinentální titul organizace WBO v superwelterové váhové kategorii do 69,85 kg utká česká jednička Lukáš Konečný s francouzským boxerem Mehdim Azrim.

Důležitý zápas čeká i Rudolfa Kraje, jenž nastoupí v polotěžké kategorii do 90,71 kg proti týmovému kolegovi Pavlu Malkomjanovi z Ruska a ve hře bude mezinárodní titul šampiona organizace WBC.

Konečného sice nečeká nejtěžší soupeř v kariéře, ale i tak pro něj bude mít duel velký význam. "Nemyslím si, že by to byl vysloveně nejdůležitější zápas. Mám ale pocit, že každý můj titulový zápas v posledním roce, dvou patří k nejdůležitějším. Případná prohra by byla velice špatná," řekl Konečný. Třicetiletý ústecký boxer, který je členem německé stále SES, zatím vyhrál 31 duelů a dvakrát odešel z ringu poražen.

Původně měl bronzový medailista z amatérského mistrovství světa boxovat s Němcem Markem Cattikasem a poté s Tshepem Mashegem z Jihoafrické republiky,
nakonec ale nastoupí ve svém 34. profesionálním zápase proti Azrimu. "Mělo by se jednat kvalitativně o nejslabšího boxera z této trojice," uvedl.

Hodně důležitý duel čeká i Kraje. V případě, že s Malkomjanem prohraje, ve stáji Universum totiž skončí. "Nechci říkat, že to bude existenční zápas, ale nejdůležitější bude určitě. Ve hře je prestižní titul a od výsledku se bude odvíjet i moje další kariéra. Bude to tvrdý a těžký duel, ale doufám, že vyhraju," řekl Kraj, kterého čeká první dvanáctikolový duel v kariéře.

Pokud tedy nebude ukončen předčasně.

Eurofighter, jak zní oficiální název celého galavečera, bude zahájen v 17:45 a v jeho průběhu se uskuteční celkem devět zápasů. Vedle Konečného s Krajem se v něm představí i Michal Bilak. Závěrečné dva duely bude od 21:00 vysílat přímým přenosem televizní stanice Eurosport.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž