Tyson Fury (vlevo) a Vladimir Kličko se potkali na tiskové konferenci v...

Tyson Fury (vlevo) a Vladimir Kličko se potkali na tiskové konferenci v Manchesteru a moc pěkně si popovídali. | foto: AP

Fury není zdravotně v pořádku, s Kličkem nebude boxovat ani v říjnu

  • 9
Už jednou odložený odvetný boxerský duel mezi bývalým světovým šampionem Vladimirem Kličkem z Ukrajiny a jeho přemožitelem Tysonem Furym opět změní termín. Podle britských médií si další odklad vynutilo nové zranění britského boxera. Zástupci boxerů už informaci oficiálně potvrdili.

Očekávaná odveta za jejich loňský listopadový souboj o titul tak byla odložena už podruhé: původně se měla uskutečnit 9. července, Fury ji ale kvůli zranění kotníku zrušil.

„Říjnový zápas v Manchesteru se neuskuteční. Tyson není zdravotně v pořádku a lékaři jeho start nepovolili,“ uvedli bez bližších podrobností Furyho zástupci v pátečním prohlášení.

Média spekulují, že se Fury do ringu už nejspíš nevrátí. Protože od duelu s Kličkem uplyne v listopadu rok, hrozí mu odebrání mistrovských pásů organizací WBO a WBA.

„Vladimira tím ten člověk znovu hluboce zklamal. Připadá si jako jeho rukojmí. Vladimir chce boxovat, trénuje, už to všechno trvá skoro rok,“ řekl manažer ukrajinského boxera Bernd Boente. „Teď je na asociacích, aby rozhodly, co s titulem učiní. Není to v našich rukou, my jen doufáme, že Vladimir bude moci brzy boxovat,“ dodal.

Furyho navíc ještě na konci října čeká slyšení před antidopingovou agenturou kvůli pozitivnímu testu na steroidy. Zakázané látky u něho kontrola objevila vloni v únoru, tedy ještě před duelem s Kličkem.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž