Ženský box - ilustrační foto

Ženský box - ilustrační foto | foto: Profimedia.cz

Bronz ze světového ringu. Juniorská boxerka Gajdová je první českou medailistkou

  • 0
Veronika Gajdová získala jako první česká boxerka medaili na juniorském mistrovství světa. Po semifinálové porážce 1:4 na body s Indkou Vinkou bere ve váze do 60 kg bronz.

Členka Sportovního klubu Boxing Praha se v polských Kielcích postarala o třetí českou medaili ze světového šampionátu juniorů, ale je premiérovou ženskou medailistkou. Navázala na bronz Petra Barvínka z roku 2000 a medaili stejné hodnoty Zdeňka Chládka z roku 2008.

Gajdová na turnaji zaznamenala dvě vítězství. Nejprve zdolala jednoznačně 5:0 moldavskou soupeřku Cristinu Chiperovou a do semifinále postoupila po boji s Badmaarag Ganzorigovou z Mongolska, kterou zdolala 3:2.

„Získat medaili na juniorském mistrovství světa je úžasný pocit. Boxuju teprve dva roky,“ uvedla vytáhlá česká boxerka na webu mezinárodní asociace AIBA. „Jsem vyšší než většina soupeřek v mé kategorii a můžu toho patřičně využívat,“ řekla Gajdová.

Úřadující juniorský vicemistr Evropy Erik Suchý prohrál v pondělí ve čtvrtfinále váhové kategorie do 64 kg s Ukrajincem Bozorbojem Matijakubovem 0:5 na body.

Mezi nejlepší osmičku se Suchý dostal jako první český junior od roku 2008, kdy byli ve čtvrtfinále Oskar Lakomý a Zdeněk Chládek.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž