Lukáš Hlouch házel v utkání s Olympií Blansko skvěle, ve spolupráci s...

Lukáš Hlouch házel v utkání s Olympií Blansko skvěle, ve spolupráci s třebíčskou obranou nepovolil soupeři jediný doběh. | foto: Robert Vávra

S Blanskem si třebíčští baseballisté poradili, teď je čeká Brno

  • 0
Třebíčští baseballisté za sebou mají úspěšný vstup do nadstavbové části. Na úvod prolínací soutěže, v níž startují čtyři extraligové týmy a čtyři nejlepší účastníci první ligy, porazili extraligovou Olympii Blansko vysoko 10:4 a 15:0.

„Určitě byl nejdůležitější vstup do zápasu, pálili jsme v něm, měli jsme víc hitů. To rozhodlo,“ pochvaloval si první utkání v Blansku nadhazovač Nuclears Lukáš Pacal.

Podobného scénáře se pak třebíčský A-tým držel i v domácí odvětě. „Zase hlavně na začátku nám tam padalo úplně všechno. Konkrétně mně teda určitě,“ usmíval se pálkař Milan Prokop.

V Blansku tenhle šikovný mladík vytěžil ze tří hitů čtyři stažené body a jeden vlastní doběh. V Třebíči pak zaznamenal dokonce stoprocentní úspěšnost – přidal další čtyři stažené body a dva vlastní doběhy.

„Stal se tak absolutně nejúspěšnějším pálkařem,“ chválili Nuclears svého hráče na klubových stránkách.

V dalším kole čeká baseballisty Třebíče Technika Brno, která do poslední chvíle základní části bojovala o účast v TOP 6. Brněnští hráči ovšem na úvod nadstavby překvapivě dvakrát podlehli extraligovému nováčkovi – SaBaTu Praha. Poprvé 4:7 a podruhé 4:6. Proti Třebíči si tak Technika určitě bude chtít napravit reputaci.

Utkání začne na třebíčské Hvězdě v pátek 31. července v 17.30 hodin.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž