George Springer z Houston Astros ve druhém utkání Světové série. | foto: AP

Druhé finále Světové série zažilo homerunovou smršť, Houston vyrovnal

  • 0
Až divoký závěr v druhé nastavené směně rozhodl druhé finále Světové série. Baseballisté Houstonu vyhráli v Los Angeles 7:6 a srovnali stav finále MLB na 1:1 na zápasy. Další tři duely se uskuteční od pátku na hřišti Astros.

Nejlepší útok ligy se rozjel až v koncovce, když už to vypadalo, že Dodgers zvítězí i podruhé. Domácí, kteří vedli po dvou homerunech 3:1 a po šesté směně vyhnali z nadhozu eso Astros Justina Verlandera, však náskok neudrželi.

Houstonu se povedlo v osmé směně snížit a v deváté začala homerunová smršť. Marwin Gonzalez za Astros srovnal na 3:3 a v desáté směně Jose Altuve a Carlos Correa získali Astros vedení 5:3. V dohrávce poslal míč za plot i domácí Yasiel Puig a Logan Forsythe posléze doběhl pro vyrovnání.

V jedenácté směně se opřel do odpalu George Springer a zajistil Houstonu dva body. „Bylo to nejbláznivější zápas, který jsem kdy hrál, a to je to finále,“ řekl se Springer. Za Dodgers už Charlie Culberson homerunem jen snížil.

„Nikdy se necítíme odepsaní. Naše pálkařská sestava nahání strach a dnes jste to mohli vidět. Rozložili jsme jejich nadhazovače,“ řekl Correa. Celkem diváci viděli v utkání osm homerunů, nejvíce v jednom duelu Světové série.

Světová série, finále baseballové Major League Baseball

2. zápas:

Los Angeles Dodgers - Houston Astros 6:7 (po 11. směně). Stav série 1:1.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž