Baník se přestěhuje do Přerova

  • 1
Ratíškovice - Na zhruba čtyřicet tisíc korun přijde druholigové fotbalisty Ratíškovic každý ze tří zápasů, které musí po výtržnostech v hledišti při utkání s Plzní za trest sehrát nejméně sto kilomterů od domácího hřiště. To vše k pokutě 300 tisíc korun. Tak tvrdě dopadl na klub trest za to, že nedokázal zajistit bezpečnost diváků při zápase proti Plzni. Ten se kvůli nepokojům v hledišti nedohrál a Plzeň ho vyhrála kontumačně.

Řádění fanoušků přijde Ratíškovice
asi draho

Ratíškovice naleznou náhradní domácí prostředí v Přerově, kde poprvé v neděli přivítají Kolín.

"Přerov nám vyšel vstříc a patří mu veliký dík, protože jednání proběhlo velmi rychle. Jinak bychom museli hrát ještě dále od Ratíškovic. Přerov nám poskytl hřiště v podstatě za symbolickou cenu, ale i tak bude pro klub cestování velice náročné," povzdechl si prezident ratíškovického klubu Petr Kotásek. "Už jsme to počítali a jeden zápas v Přerově nás vyjde minimálně na 40 tisíc korun," informoval Kotásek.

Ratíškovický klub musí na tři zápasy v Přerově zajistit pořadatelskou služku.
"Povezeme si plný autobus našich pořadatelů, celkem by jich mělo být asi třicet. Dále jsme domluveni s policií z Přerova, která bude celý zápas monitorovat a v případě potřeby zasáhne," řekl sportovní ředitel Ratíškovic Pavel Blaha.

V pátek dopoledne pojede Blaha na dočasný domácí stadion společně s trenérem Jiřím Dekařem, aby tam na zápas s Kolínem všechno připravili. Odpoledne čeká hráče poslední předzápasový trénink.

"Do Přerova chceme jet už dříve, aby se kluci seznámili s podmínkami a mohli si vyzkoušet prostředí, ve kterém odehrají tři zápasy," informoval trenér Dekař.

Přestože si přerovský stadion ratíškovičtí hráči mohou s předstihem vyzkoušet, bojí se jejich trenér, že optimální domácí prostředí mužstvo nenajde. Až v neděli druholigový zápas začne, budou se fotbalisté muset vyrovnat s absencí svých fanoušků.

"Budeme rádi, když nás přijde povzbudit aspoň pět stovek diváků. Z Ratíškovic snad přijedou ti skalní, zbytek budou spíše jen zvědavci z Přerova," odhaduje Dekař.

"V tomto ohledu jsem spíše pesimista a nečekám nějakou zvlášť velkou návštěvu. Kdo by z Ratíškovic jezdil 100 kilometrů za fotbalem? A v Přerově také asi nemají moc myšlenek na fotbal, který tam už skončil," uvažuje Kotásek.

Přitom zápas s Kolínem je pro Ratíškovice důležitý a tři body za vítězství jsou téměř nutností.

"Chceme zopakovat výkon z Jihlavy, jen s gólovou koncovkou," plánuje trenér Dekař.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž