Diskuze

Nadšenci vzkřísili český bandy hokej. Zahráli si i na mistrovství světa

Mají brusle, hokejky a helmy. Místo puku ale prohánějí po ledě míček a to na ploše o velikosti fotbalového hřiště. Řeč je o hráčích bandy hokeje, sportu se staletou historií, který ovšem z české kotliny v podstatě vymizel už v první polovině minulého století. Díky partě nadšenců teď ale český bandy hokej prožívá comeback.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Kdykoliv slysim o bandy hokeji, vzpomenu si na nadhernou a zabavnou knihu "Mušketýři s hokejkou" od J. A. Palouše. Autor - jeden z prukopniku a reprezentantu ceskeho ledniho hokeje v ni pise jak od bandy hokeje presli ke "kanadskemu" lednimu hokeji.

Cetba byla tak zabavna, ze jsem knihu nemohl odlozit, vzal sebou do skoly a pokracoval ve cteni pod lavici. Mohl jsem si to dovolit, sedel jsem v posledni rade a rida se obvykle moc daleko od stupinku nehnul.

Nanestesti pro me, pribeh byl misty opravdu velmi srandovni a ja se musel strasne drzet, abych se nerozchechtal nahlas.

Ridovi nakonec doslo, ze se neco deje, protoze proc jinak by jeho nudny vyklad zemepisu Sovetskeho svazu prerusovaly zvlastni zvuky potlacovaneho smichu z posledni lavice? Knihu mi zabavil, ale protoze jsem byl jinak obvykle jednickar, slitoval se nade mnou a rekl, ze si ji po vyucovani smim od nej vyzvednout z reditelny.

3 0
možnosti

Ale Somálce jsme rozdrtili pěkně!!R^V[>-]

1 0
možnosti

Jako kluci jsme zásadně hráli bandy hokej, přírodní led nebyl, na kluziště hóódně daleko, takže prázdný plácek před sámoškou nebo na prázdné ulici, kde projelo jedno auto za cca hodinu. Jó, to byly časy.

4 3
možnosti

To si asi trošku pletete. Jako malí jsme také běhali s hokejkami a míčkem, kde to šlo. Tito hráči ale hrají na ledě v bruslích a hokejky jsou speciální (nejsou to klasické na hokej).

7 0
možnosti