Sportovní aerobik: Jan Pochobradský

Sportovní aerobik: Jan Pochobradský | foto: Jaromír Novák, iDNES.cz

Aerobik: čtyřikrát zlato a stříbro plus bronz

Rotterdam - (Od zvláštního zpravodaje iDNES) - Češi byli opět nejúspěšnější výpravou na mistrovství světa ve sportovním aerobiku a fitness družstvech. Stejně jako loni na světovém šampionátu v Gentu vybojovali devět medailí, ale jejich lesk vylepšili. Letos v Rotterdamu se mohou pochlubit čtyřmi zlatými, čtyřmi stříbrnými a jednou bronzovou medailí.

Zlatem se v sobotním finálovém večeru v rotterdamském Topsportcentru ověnčili postupně pár Tomášková Dušek, v kategorii aerobic fitness družstvo Dominator Fitness Center trenérky Hany Šulcové, v mužích Jan Pochobradský a v kategorii step fitness družstvo Aerobic Dancers Kladno.

Se stříbrem se budou domů vracet pár Procházková, Sirotek, aerobikové fitness družstvo Holiday Fitness Club z Českých Budějovic, za muže Petr Jánský a stepařské družstvo Fitness Studio trenérky Zdeny Vitákové z Jablonce.

Bronzové medaile si na krk pověsily děvčata s tříčlenného týmu sportovního aerobiku Hana Babková, Martina Volková a Miroslava Zimová.

Loni v Gentu získal český sportovní aerobik a fitness čtyři zlaté, dvě stříbrné a tři bronzové medaile.

Tentokrát medaile na české reprezentanty nezbyly pouze v soutěži hip hop, kde byla obě družstva vyřazena už v základní fázi šampionátu, bez stupňů vítězů se musely obejít také ženy. Tedy kategorie, v níž v devadesátých letech kralovala Olga Šípková. V Rotterdamu skončila Silvie Galíková pátá a Denisa Barešová šestá.

Finálové výsledky

Ženy: 1. Piiliová (Finsko), 2. Carmichaelová (Austrálie), 3. Niemiová (Finsko), 4. Scullyová (Austrálie), 5. Galíková, 6. Barešová (obě Česko).

Muži: 1. Pochobradský, 2. Jánský (oba Česko), 3. Viitanen, 4. Väisänen (oba Finsko), 5. Ešner (Česko), 6. Haapasalmi (Finsko).

Páry: 1. Tomášková, Dušek, 2. Procházková, Sirotek (oba Česko), 3. Jungová, Querubin (Německo).

Tříčlenné týmy: 1. Francie, 2. Austrálie, 3. Babková, Volková, Zimová, 4. Birnbaumová, Fricová, Fujdiarová (oba Česko), 5. Belgie, 6. Nový Zéland.

Fitness družstva - aerobic: 1. Dominator Fitness Center Hanky Šulcové, 2. Holiday Fitness Club České Budějovice, 3. Austrálie, 4. Rusko I, 5. Rusko II, 6. Francie.

Fitness družstva - step: 1. Aerobic Dancers Kladno, 2. Fitness Studio Zdeny Vitákové, 3. Rusko II, 4. Dánsko, 5. Rusko I, 6. Francie.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž