Závod ozdobí jezdci z Grand Prix

Pardubice - Na půdě obhájce mistrovského titulu z Pardubic odstartuje ve středu extraliga družstev na ploché dráze. Domácí jezdci, kteří budou letos útočit na třetí domácí titul v řadě, nastoupí v nejsilnější sestavě: tu tvoří Aleš a Lukáš Drymlové, Tomáš Suchánek a anglický jezdec Lee Richardson, který má v Pardubicích svoji kontinentální základnu. Závody začínají v 18.00 hodin a organizátoři slibují premiéru umělého osvětlení.

Lukáš Dryml je aktuálně desátým mužem prestižní britské ligové soutěže, Richardson je o dvě místa za ním. Celý trojlístek (i s Alešem Drymlem) přiletí do České republiky až ve středu odpoledne ze Švédska, kde tito plošináři v úterý startují v tamní ligové soutěži. Tým doplní některý z dvojice náhradníků Jaroslav Petrák - Radek Smolík. Chybět bude Marian Jirout, člen loňské vítězné sestavy, jenž se zotavuje po vážném zranění při autonehodě.

Za favorita závodu je považován Olymp Praha, loni až třetí tým, který do Pardubic přiveze největší hvězdy Bohumila Brhela, Antonína Švába a Josefa France, které doplní Richard Wolff a jeden z dvojice juniorů Jan Jaroš, Luboš Tomíček.

Loni druhý celek konečného pořadí extraligy ze Slaného představí polské posily Sebastiana Ulamka, loňského účastníka Grand Prix, a Wieslawa Jaguše. Sekundovat jim bude dvojice mladíků Miroslav Fencl, Patrik Linhart, pátým mužem sestavy bude asi Robert Král.

Pikantní příchuť budou mít závody pro pardubického odchovance Michala Makovského, který nastoupí proti svému bývalému klubu v dresu Mšena. Tento celek je velkou neznámou, neboť má v sestavě Poláky Slawomira Drabika a Piotra Dyma, ale chybí mu Tomáš Topinka. Na pozici juniora nastoupí zřejmě Michal Pospíšil.

Druhý závod osmidílného seriálu extragliy je na programu hned další den, ve čtvrtek 8. května ve Mšeně.

Program extraligy:
7. května - Pardubice, 8. května - Mšeno, 28. května - Slaný, 11. června - Praha, 2. července - Praha, 4. července - Mšeno, 3. září - Pardubice, 24. září - Slaný.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž