David Vršecký

David Vršecký | foto: Martin Adamec, MAFRA

Vršecký vyhrál závod v Nogaru a celkově je v ME tahačů druhý

  • 0
David Vršecký vyhrál s vozem Buggyra úvodní závod čtvrtého dílu mistrovství Evropy tahačů ve francouzském Nogaru. Ve druhé jízdě přidal třetí místo a byl nejúspěšnějším pilotem prvního dne.

V celkové klasifikaci je nově druhý za stále vedoucím Španělem Antoniem Albacetem. František Vojtíšek s renaultem si připsal jediný bod za desáté místo v úvodní jízdě.

Úřadující mistr Evropy Vršecký položil základ nejlepšímu výsledku v sezoně v měřeném tréninku, který vyhrál před stájovým spolujezdcem Markusem Bösigerem a Albacetem. Dokonale pak zvládl start a dostal se do vedení, které už nepustil.

"Nogaro patří mezi moje nejoblíbenější okruhy a dokonce jsem tady v roce 2002 vybojoval první umístění na bedně. Do dneška se mi ale nepodařilo nikdy vyhrát. Jsem rád, že to mám za sebou," radoval se Vršecký. Triumf Buggyry dokonal druhým místem Bösiger. "David skvěle odstartoval. Od té chvíle mi bylo jasné, že pokud nepřijde technická závada, je o vítězi rozhodnuto," uvedl Švýcar.

Do následného závodu s hendikepem, před jehož startem si jezdci na prvních osmi místech prohazují pozice, vyrazil Vršecký z nejméně výhodného osmého místa. Po dvanácti kolech před ním projeli cílem jen Albacete s Jochenem Hahnem ve voze MAN.

Hned v úvodu se ale Vršecký zapletl nikoli vlastní vinou do hromadné kolize a propadl se na dvanácté místo. Stíhací jízda se mu však povedla a navíc mu nahrála kolize Bösigera s aktuálně druhým Allgäuerem. "Někteří jezdci by si asi měli uvědomit, že pokud nestačí na rychlejšího soupeře, neměli by se snažit jet za každou cenu na hraně. Ale jinak jsem s průběhem dneška velmi spokojený," řekl Vršecký.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž