Valentino Rossi

Valentino Rossi | foto: Reuters

Rossi je stále pozitivní na covid-19, možná přijde i o Valencii

  • 0
Italský motocyklista Valentino Rossi se stále nezbavil koronaviru a hrozí, že nebude moci startovat ani tento víkend ve Velké ceně Evropy ve Valencii. Devítinásobný mistr světa v závodech silničních motocyklů musel vynechat už předchozí dvě Grand Prix na okruhu ve španělském Alcaňizu.

Zatímco do Velkých cen Aragonie a Teruelu vedení stáje Yamaha místo Rossiho náhradníka nenasadilo a soustředilo se na podporu Mavericka Viňalese, tentokrát má rezervního jezdce připraveného. Na případný start bude ve Valencii čekat americký závodník ze seriálu superbiků Garrett Gerloff.

Italský veterán potřebuje mít dva negativní testy za sebou, aby mohl ve Španělsku závodit. Poslední odběr z úterý ale ukázal pozitivní výsledek. Jednačtyřicetiletý Rossi se dnes okamžitě podrobil dalšímu testu, a pokud se dočká negativního výsledku, stihne ještě další odběr, aby mohl včas odcestovat z Itálie do Španělska.

„Naštěstí mám ještě dva pokusy, abych se mohl v pátek a sobotu vrátit na trať. Jsem smutný, protože se cítím dobře a nemůžu se dočkat, až se zase posadím na svou M1 a vrátím se k týmu,“ řekl Rossi, jenž se koronavirem nakazil jako první jezdec z MotoGP.

„Opravdu doufám, že další PCR test vyjde negativně, protože dva zmeškané závody jsou až moc,“ dodal patnáctý muž průběžného pořadí.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž