Valašskou rallye vyhrál favorit Flídr

Valašské Meziříčí - Jubilejní 25. ročník Valašské rallye skončil očekávaným vítězstvím Leoše Flídra. Tradiční soutěž, která v letošním roce nebyla součástí mistrovství republiky v jednodenních ani dvoudenních rallye, suverénně opanoval jediný jezdec, jenž disponoval vozem nejvyšší kategorie.

Flídr, startující se Škodou Octavia WRC, vyhrál devět z jedenácti rychlostních zkoušek a druhého Silvestra Mikuláštíka porazil téměř o dvě a půl minuty.

Populární vsetínská soutěž byla v letošní sezoně zařazena do takzvané Rallye Super Serie, vypsané pro vozy nejvyšší kategorie A8. Ty mají v řadě dalších rallye v Česku omezený start.

Pořadatelé museli řešit i menší problémy způsobené počasím a zvýšenou hladinou Bečvy. Kvůli potížím s příjezdem k jednomu z měřených úseků byl jeho start posunut.

"Důvodem byla velká voda, která část původně vybrané komunikace zaplavila. Hrozilo nebezpečí, že vozidla by při průjezdu zaplaveným úsekem mohla mít velké problémy. Takže byl start posunut o 2300 metrů," uvedl ředitel rallye Miroslav Hošák na oficiálních internetových stránkách soutěže.

Výsledky:
1. Flídr, Ehl (Škoda Octavia WRC) 1:14:50,2, 2. Mikuláštík, Baran (Subaru Impreza WRX) -2:25,2, 3. M. Vlček, Juřina (Subaru Impreza WRX) -5:26,6, 4. Berger, Jugas (Škoda Octavia) -6:37,7, 5. Skoupil, Vajík (Mitsubishi Lancer EVO VIII) -7:03,3. 6. Grzybek, Ranik (Pol./Honda Civic Type R) -7:04,4.

 

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž