Václav Fejfar vede pole jezdců v lotyšské Bausce.

Václav Fejfar vede pole jezdců v lotyšské Bausce. | foto: Tomáš Němec

Fejfar začne náročnou cestu za evropskou obhajobou v Německu

  • 0
Do nové sezony vstupuje autokrosový matador Václav Fejfar, v dalším ročníku seriálu mistrovství Evropy bude útočit už na svůj šestý titul. Navíc bude obhajovat loňský triumf v kategorii Touring Autocross.

Cestu za ním začne už o tomto víkendu v německém Seelowě, kde se jede první podnik letošního roku. „Kromě přípravy vozidla jsem se připravoval i fyzicky, doufám, že mi to v letošní sezoně pomůže,“ uvedl Fejfar před startem nového ročníku.

V jeho kategorii se představí také Jan Bartoš, Otakar Výborný, Lukáš Červený a Jan Brožek. Mezi velké favority je řazen Rus Furazhkin, který pojede s fábií Martina Samohýla. Na startu budou i dva nováčci.

Nejvíce startujících, celkem čtyřicet šest, v čele s Petrem Nikodémem a Milanem Vaňkem, je přihlášeno v divizi Buggy 1600. Mezi favority patří také Peters, Laubach, Holzleitner a Wibbeler. O pět méně jezdců registrují organizátoři v divizi Super Buggy. Nechybí mnohonásobný mistr Evropy Stubbe, otec a syn Grencisové, Bartelen, Albers, Tafani, Callaghan. Z našich jezdců se představí Kubíček, Keřka, Bartoš, Štětina, Jordák, Hošek.

Startovní listina Junior Buggy čítá šestnáct jmen. S velkými ambicemi odjíždí loňský evropský šampion Jakub Novotný z Jičína, kterého z Čechů doprovodí i Daniel Pytloun, Josef Švorc a Václav Kindl. Seriál mistrovství Evropy do Nové Paky v letošní sezoně zavítá 6. a 7. července.

Druhý podnik na našem území se odjede na konci srpna v Přerově. Z původního termínového kalendáře deseti závodů byl vyškrtnut závod v maďarském Nyirádu, takže se bude letos rozhodovat na devíti tratích. A hned první závod bude velmi důležitý, loni jím Fejfar nastartoval cestu za titulem.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž