Uspět na Zlaté přilbě, přeje si bouřlivák

Pardubice - Byl to večer, na jaký dlouho čekal. Pardubický plochodrážní bouřlivák Marian Jirout se stal nečekaným hrdinou extraligového klání na svítkovském oválu. V domácím prostředí nebyl ani v jedné jízdě poražen. "Vůbec nepamatuji, kdy bych udělal 15 bodů. Snad někdy za mých dobrých časů, když jsem byl ještě malej a blbej," usmíval se Jirout.

"Doufám, že forma je zpátky." Kariéru plošináře, který okusil i seriál Grand Prix, před časem málem ukončilo vážné zranění po těžké autohavárii.

Po dlouhém léčení se sice vrátil na dráhu, ale někdejší výsledky mohl jen vzpomínat.
Letos ale znovu dokazuje, že nezapomněl jezdit.

"Je znát, že zase více závodím a že se potkávám s dobrými jezdci. Dodává mi to sebevědomí," podotkl Jirout. "Chybí mi sice anglická liga, ale zase se prosazuji na evropských oválech, což mi dříve nešlo." Doma při extralize to potvrdil. Nikdo nezískal jeho skalp a středeční večer patřil jemu.

"Vše mi vycházelo. Až jsem z toho byl překvapen. Bylo to opravdu super," nadšeně pronesl Jirout. "Navíc mi moc pomáhají lidé, které mám kolem sebe. Vláďa Kalina nebo Evžen Erban, který mi úžasně připravil motorku," nešetřil díky.

Společně s bratry Drymlovými vytáhl tým znovu do vedení v extralize. "Uděláme maximum, abychom obhájili titul," prohlásil Jirout.

 "A doufám, že uspěju i při Zlaté přilbě. Je pro mě hrozně důležitá. Chci jet velké finále."


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž