Tým vysílá mladšího Peška na souboj s bratrem

  • 1
Hradec Králové - Hradecká motocyklová stáj o víkendu rozšíří své působení také o třídu do 125 ccm GP. Do Velké ceny České republiky silničních motocyklů totiž vysílá mladšího z bratrské dvojice Pešků Karla. I díky tomu se tak v Brně poprvé v mistrovství světa utkají v jednom závodě Lukáš a Karel Peškovi.

"Je to pro nás nová zkušenost, na kterou se určitě těšíme," poznamenal spolumajitel a manažer KL Intermoto Josef Kubíček.

Karel Pešek, který patří mezi juniorské jezdce hradecké stáje, před několika dny oslavil patnácté narozeniny a mohl tak pro závod mistrovství světa dostat divokou kartu. V Brně pojede nadějný český jezdec s motocyklem značky Aprilia.

Královéhradecký tým KL Intermoto tak rozšíří své pole působnosti z mistrovství světa třídy supersport a mistrovství Evropy třídy superstock 600 o další závod motocyklový prestižní seriál.

Mohl si to dovolit také proto, že oba zmíněné seriály mají v těchto týdnech volno. Toho využil jezdec KL Intermoto Francouz Matthie Lagrive k účasti v závodě mistrovství světa endurance v německém Oscherschlebenu.

Borec, který před necelými dvěma týdny obsadil v závodě mistrovství světa třídy supersport 10. místo v Anglii na okruhu Brands Hatch, byl v Německu členem vítězného týmu Suzuki S.E.R.T.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž