MS a pohár FIM juniorů v trialu v Kramolíně

MS a pohár FIM juniorů v trialu v Kramolíně | foto: Jaromír Pech, MF DNES

Trial v Kramolíně: Španělé se radovali, Japonec smutnil

  • 0
Skvělou atmosféru a v pořadí čtvrté vítězství místního miláčka Španěla Adama Ragy. To nabídl poslední závod mistrovství světa v trialu v Kramolíně u Nepomuka.

Raga si triumfem zajistil druhé místo v seriálu, vítězství měl už před závěrečným kláním jisté jeho krajan Tony Bou, který v Kramolíně skončil třetí. "Kramolínské sekce Ragovi svědčí. Vyhrál tu v letech 2001, 2007 a 2008 a netají se tím, že právě naše klání je pro něj srdeční záležitostí," říká organizátor závodu Pavel Jiran.

Ne pro všechny ale byl Kramolín letos tím pravým ořechovým. Nerad na něj bude vzpomínat Japonec Takahisa Fujinami. Ten sice prohrál s Ragou boj o druhé místo v seriálu a navíc měl ošklivý pád, pravý smutek ho ale ovládl o pár hodin později.

"V neděli, tedy v den závodu, totiž přišel o život při závodě Moto2 v San Marinu Fujinamiho kamarád, devatenáctiletý Šoja Tomizawa," vysvětluje Pavel Jiran.

A co český trial? Náš mistr republiky Martin Křoustek se zúčastnil jako host v juniorské kategorii, ve které obtížnost sekcí odpovídá jeho schopnostem.

"Kdyby mu nebylo ještě třiadvacet let, pak by nasbíral mistrovské body za páté místo. Protože je však poněkud starší, nebyl zahrnut do klasifikace a mohl tak být alespoň spokojen se svým předvedeným výkonem, který je určitě dobrým příslibem před nadcházejícím Trialem národů, který se pojede v neděli v polských Myślenicích. Tady Křoustek povede české čtyřčlenné reprezentační družstvo," dodává Jiran.

MS a pohár FIM juniorů v trialu v Kramolíně

Junior Jiří Fikejz na body nedosáhl, obsadil až sedmnáctou příčku. Třetím českým zástupcem byl v mládežnické kategorii Dominik Wünsch, který si vyjel jedenácté místo před posledním dvanáctým německým soupeřem Patrickem Ankerem.

V příštím roce světový seriál pravděpodobně Kramolín mine.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž